maandag 1 december 2008

01-12-2008 Snel ritje naar de Woude

Het is windstil, 5 graden, en de zon houdt zich schuil achter de wolken. Via de Westdijk naar de Woude, met een dozijn eieren in de Quest. De snelheid is boven de 35km. per uur en de 26" Vredestein Perfect Moiree 54 zoeft over het natte asfalt. Wat een goeie band! Neemt soepel de oneffenheden en je voelt dat er steeds goed wegcontact is.

Even bijpraten met Wim en Marian, en dat terwijl er 6 man aan het werk zijn om de laatste reparaties aan het huis uit te voeren! Met zijn zessen lopen ze met een grote ruit de trap op en Wim staat er met ingehouden adem bij te kijken... houdt de trap het wel? Als de ruit boven is haalt Wim opgelucht adem.

Wim maakte al eerder melding van het feit dat zijn rechter wiel blokkeert bij het remmen. Oorzaak: een ovale remtromel. Oververhit tijdens een afdaling in de Hartz, en dit euvel moet snel verholpen worden. Ik opper om dat 'even' samen te doen. Zelf heb ik twee reservewielen, een complete veerpoot, een richtapparaat en de know how.
Dus Wim... laat maar weten wanneer we de klus kunnen klaren.

De terugrit gaat net zo voorspoedig en snel als heen, met weinig inspanning kan ik een brommer bijhouden die 45 km. per uur rijdt. Wat een fiets! 39 km. gereden.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: