zondag 8 november 2009

06-11-2009 Juf Katje haakt af


Ik ben al voor dat de wekker gaat klaarwakker. Ik ga vast thee en koffie zetten, en om 8.3o uur komt de eerste. Het is Sebastiaan, en ik hoor dat er een dichte mist hangt. Jan is nummer twee, en die moest zelfs zijn bril af zetten, om nog wat te zien ! Even later komt nummer drie, Martje die per auto is gekomen, om straks weer in de Mango te stappen. Het wachten is op nummer vier, onze Wim hoor ik ook meteen klagen over de dichte mist. Heeft hij een mooi winscherm, blijkt het met mist niet te werken. Om iets voor 9.00 uur gaan we rijden, in de hoop dat de mist snel zal verdwijnen, tenslotte gaf Weeronline deze dag een 9 en zelfs een 10 als fietsweer. Op de West Friese Dijk rijdt Wim lek. Hij heeft gisteren een wat dun geworden Avocet band vervangen, maar de andere is nu lek. Na vijf minuten sluiten Wim en Sebastiaan weer aan. Juf Katje heeft al geklaagd dat het tempo iets te hoog ligt, dus ik pas de snelheid aan. Het kost haar nog te véél energie en haar hartslag is het dubbele van Wim. Ze mag van mij voorop rijden, en rijdt dan zelf 3o km per uur. Bij Schagerbrug geeft ze aan dat haar benen niet weer willen, en ze gaat weer naar Heerhugowaard. Jammer dat ze niet meer verder mee kon, ze wil de "echte mannen " niet verder ophouden. Het is nog steeds erg mistig, al zien we een enkele keer de zon. Via Kolhorn, en de Waardpolderhoofdweg, de Waardweg en de Amstelmeerweg komen we op Wieringen De Irisstraat is snel gevonden, en de koffie met Wieringer Jodenkoeken smaken prima. Cees fiets ook mee naar de Middenmeer. We gaan op uitnodiging bij Pé en Tiny op de thee. Onderweg heeft Pé de bestelling al opgenomen. De ontvangst is allerhartelijkst en als Sebastiaan op zijn klokje kijkt weten we hoe laat het is ! Op naar Aartswoud waar Cees richting Opmeer gaat, voor een zondagse plichtpleging, even bij zijn ouders langs. Jan is richting Medemblik, en hem zien we dinsdag weer aan de start, tenminste als hij weer mag fietsen van de dokter. Pé heeft ook laten weten mee te gaan rijden. Met zijn drieën door naar Oudkarspel, en voor de tweede keer vandaag over het mooie nieuwe asfalt van de Westerweg. Niet veel van de omgeving gezien vandaag. 110 km gereden. Wordt vervolgd... P.s. Ik zie op de teller dat Juf Katje mooi 62 km heeft gereden op deze zondag. Komt Juf ons nog uitzwaaien, dinsdag morgen ?

3 opmerkingen:

Mick zei

Het viel me in Zwolle ('Fiets vd Toekomst')op dat 'n kleine vrouwspersoon wegreed met wegzakbewegingen vh hoofd alsof ze met 'n hardloopwedstrijd bezig was daarbinnen.
Hoewel ik met eigen aandrijfconstructies ook wel de aandacht zal vangen kon ik daar toch ook wel om grinniken!
Echt meisjes geloof me nou: Je moet 'n pedaallengte kiezen die bij je lichaamslengte past (155mm cranks dus bijvoorbeeld).
Gewoon te koop met spieloos Shimano (130) passing.
http://www.elfiets.nl/uploads/Articles/no1223.jpg

Kees van Hattem zei

Mick. Juf Katje is een jonge volwassen vrouw. En als je mijn blog goed gelezen had, heb je kunnen lezen, dat ik de Mango heb aangepast. 155 mm craks en er zit zelfs een Rohloff naaf in . Kees

Mick zei

Goed werk Kees, in ieder geval van die cranks.Ik weet natuurlijk ook niet hoe groot zij is maar als je zelf 47 bent is 'n jonge vrouw al gauw 'n "meisje".
In Zwolle zag ik echt 'n vrouwsvrouwtje helemaal wegschuiven op haar Queststoel(tje), haast onder de schuimkap verdwijnen!