donderdag 28 januari 2010

28-01-2010 De hele dag schijnt de zon, maar ...Vanmorgen moet ik mee naar IKEA Haarlem. Ook maar eens kijken hoe die nieuwe keuken er in het echt uit ziet. De kwaliteit is in die 25 jaar sterk verbeterd. Echt opgewonden raakt ik niet van al die laadjes. slimme hoekkasten en al het andere fraais. Eenvoud, dat is wat we willen. Marian kan zich wel vinden in mijn voorstel, om eerst de nieuwe oven in de keuken te zetten en daar dan, indien nodig wat nieuws om heen te bouwen. Als ik even over twaalf in de Quest plaats neem, schijnt de zon nog, maar na een kwartier zie ik om me heen wel erg donkere luchten. Een regenboog verraadt dat het boven Obdam regent. De wolken komen dreigend mijn kant op, en de eerste druppels zie ik vallen. Er staat ook een stevige wind, en ik ben blij dat ik lekker warm en beschut in de Quest zit. Als ik nu even uit de fiets moet kan ik de kap rustig boven op laten liggen. Die tip van Rob, om twee klittenbandlusjes aan de laatste stroken band links en rechts van de kap te maken is een wel heel slimme oplossing. Zeker als je de nieuwe Quest gepolitoert hebt en als laatste een laag Turtle Wax hebt aangebracht en uitgewreven. 25 km gereden. Wordt vervolgd... P.s Zaterdag beloofd weer een prachtdag te worden voor een rit. Door de duinen naar Den Helder ? Wie gaan er mee ?

5 opmerkingen:

Robbedoes zei

ja Kees,
Die kap glijdt er nu niet meer vanaf.
BTW gaan we nog wel zondag naar Ettersheim?
Ben zaterdag n.l. aan het behangen

gr
Rob

Kees van Hattem zei

Beste Rob. Zondag staat ! 8.30 uur is er koffie. Kees.

Quemo zei

Ik heb het anders aangepakt met de schuimkap. De klittenbandstrook middenvoor heb ik een stuk langer gemaakt (gewoon een nieuwe, langere gemonteerd in plaats van de standaard versie).
De kap leg ik voorovergeklapt op de neus, maak dan die lange strook klittenband vast. De schuimkap zit zo dus vast aan de body en ik kan hem dus weer terugklappen en vastklitten. Hoef ik geen klittenbandjes om de spiegels te doen.

Robbedoes zei

@ Quemo
Dat lukt alleen als je geen Botterschermpje hebt.
Met het Botterscherm erop lukt dat niet.

Gr
Rob

Quemo zei

Helder :-)

Maar mij lijkt het magneetgebeuren van Richard B. me ook nog wel wat.