woensdag 24 juni 2009

24-06-2009 Jan Geel heeft Quest 240.

Het is zes uur in de ochtend en ik ben klaarwakker. Bed uit, koffie zetten om mee te nemen. Brood had ik gisteravond al klaargelegd. Om kwart voor zeven ga ik van start richting Dronten. Ik rijd via Obdam naar Hoorn. De Willemsweg moet ik mijden want het fietspad is nog steeds opgebroken. Ik volg de aangegeven omleiding voor fietsers. Het is bewolkt, en dat zorgt ervoor dat ik geen last heb van de laagstaande, opkomende zon. Tot aan het begin van de dijk naar Leleystad is het 40 km. rijden. De dijk over gaat prima. Daarna neem ik de ‘Pé-route’ die veel rustiger is, heerlijk weids en zeker zo snel. Als ik om kwart over tien bij Velomobiel aankom, is het eerste wat Theo vraagt: ‘Heb je Wim afgeschud onderweg?’ waarop ik hem antwoord dat Wim niet mee is vandaag.
Ik zie dat Jan’s Quest klaar staat. Theo vraagt terloops of er nog naar mijn fiets gekeken moet worden. Maar dat hoeft niet want ik ben tevreden. Dan kaart ik wel even de defecte accu aan: één van de tien cellen is kapot. Theo doet niet moeilijk en ik krijg een nieuwe Conrad 3700 NIMH 12-Vollts accu mee. Na een half uurtje komen Jan en zijn vrouw aanrijden. ‘Even’ wat aanpassingen aan de fiets: pedalen omwisselen, trapstel naar voren, een schakel uit de ketting… en als we al bijna kunnen vertrekken ziet Allert dat ook de achterbrug er nog uit moet en vervangen moet worden voor een versterkt exemplaar. Ik scoor nog een aangepast steeksleuteltje nr. 8 (iets gebogen en extra dun) om bij het los- en vastdraaien van de stuurkopjes beter grip te hebben.
Een half uur later dan verwacht gaan we op weg naar huis. Weer via de Swifterband en de Houtribweg en de havens. Op de dijk aangekomen is de wind flink toegenomen. Het waait nu zeker 6 Bft en we hebben hem pal tegen. Ik moet flink werken om 30 km. per uur te blijven rijden, en Jan laat vrolijk weten dat hij een stuk lichter rijdt. We rijden nog een mooie route door West-Friesland en bij Jan thuis is er dan heerlijke koffie met een vers gebakje van de hand van zijn vrouw. Om vier uur rijd ik naar Heerhugowaard via het hobbelfietspad tussen de Weere en Opmeer, een fietspad waar Matthijs dagelijks overheen gaat, maar hij is er aan gewend. In Opmeer kom ik Matthijs tegen en doe verslag van de dag. Om vijf uur ben ik thuis.
Jan is ontzettend blij met zijn Quest 240 en ik wens hem veel plezierige tochten!


Vandaag 185 km. gereden. Wordt vervolgd...

1 opmerking:

Mick zei

Als trekker vd ekonomie begrijp ik dat Jan's vrouw (ook in het bezit van een rijbewijs)de auto weer naar huis gereden heeft.