zaterdag 20 juni 2009

20-06-2009 Klompenbende rijdt de Ronde van Noord holland
Vandaag is het om 8.30 uur verzamelen bij De Woude, voor een dagtocht met begeleiding van Marian, met camper net als met de Poldertocht. Er waren twee aanmeldingen, Wim en ik. Op het laatste moment meld Henk Kaatee uit Beverwijk zich. Hij heeft de tijd tot 16.00 uur. Eerst moet er bij Wim de afgelopen ketting achter nog even opgelegd worden. Na de koffie gaan er drie Questen op pad. Bij de eerste korte plaspauze, horen we van Marian dat Jan Geel zich in Medemblik bij ons aan zal sluiten. Aanvankelijk stond hij op de goede plek te wachten, maar door een misverstand liep het anders, en ging hij naar een andere plek. Toch weet Jan ons uiteindelijk te vinden! Ontvangst met koffie, en wij eten er onze eerste broodjes. Als we klaar staan om te vertrekken richting Wieringen, maakt een passerende race fietser de opmerking:
"Kijk daar staat de klompenbende." We zullen hem eens laten zien hoe snel deze klompen wel niet zijn. De inhaalrace gaat beginnen. Wim haalt ze met 53 km. per uur in, en ze geven toe dat dit zeker weten snelle klompen zijn. Met gepaste snelheid rijden we over Wieringen. Bij een hele grote M van Marian, hebben we lunchpauze. Vele koppen sterrenmix thee gaan naar binnen, en voor ons worden de broodjes door Marian gesmeerd en belegd. Nu de laatste 40 km. nog naar De Woude. De snelheid blijft hoog langs het kanaal, en bij de Texelsebrug, zeggen we Henk gedag die nog even via Heiloo wil rijden. Op de Westdijk sleur ik aan kop, en Jan en Wim blijven op gepaste afstand volgen. Even nadat we op De Woude zijn aangelomen meld Marian zich ook weer. Ook zij heeft een leuke dag gehad, en ze is op plekken geweest die ze nog niet kende.
Lief, bedankt! De volgende keer mag je weer mee. De Ronde van Noord Holland is 158 km. geworden. Volgend jaar zullen we een aangepaste route rijden op het laatste stuk. Wim en Jan zullen daar blij mee zijn. 181 km gereden. Wordt vervolgd...

1 opmerking:

henk kaatee zei

Kees en Marjan,
Dank voor de organisatie, stevige broodjes en sterrenmix. Ik vond het gezellig en voor herhaling vatbaar...
Henk