zondag 4 januari 2009

04-01-2009 Pas na 70 km de eerste regen.

De weersvoorspelling belooft niet veel goeds volgens Wim Schermer. Maar goed dat ik deze keer zijn waarschuwing in de wind geslagen heb. Mijn rit gaat naar de Zeevangspolder. Ik ga via de Westdijk en de Kanaaldijk naar Purmerend. Dan via de Oostdijk, waar ik een paar foto's maak, naar Oosthuizen. In gedachten rijd ik de op 16 mei geplande S-B-P-route en bedenk een paar toeristische plekjes die niet vergeten mogen worden, zoals: 't Twiske, de Zaanse Schans, Broek in Waterland, Monnickendam, Marken, Edam en natuurlijk Volendam. Het worden dus meer polders die we onderweg doorkruisen. Namelijk ook de Wormer-en de Zeevangspolder. Dan zou het dus de S-B-P-W-Z-route worden. Ik ga hem dinsdag alvast verkennen en in kaart brengen want volgens de Buien Radar.nl is het die dag droog, volop zon, een matig windje uit het Noord Oosten. Daarna vraag ik Wim Schermer of hij deze route wil tracken op zijn super Garmin Oregon. Of ga je mee om de route voor te bereiden, Wim?

In Etersheim is het een drukte van belang in de Breek. Er wordt een nieuwe expositie geopend van maritieme schilderijen. De koffie staat evengoed snel op tafel.

Even later wordt ik geroepen of die gele fiets van mij is... staan daar toch weer die rotgeiten aan mijn fiets te knabbelen! Ik stel voor aan Jochem om ze te ruimen en er shoarma van te maken. Daar trapt hij helaas niet in, ze schijnen trouwens van niemand te zijn. Na een korte pauze snel ik via Schardam, Grosthuizen, Avenhorn, de Goorn, Spierdijk en Ursem naar huis, waar Marian mijn tekst 'liefdevol' in de computer zet... Aan het einde van de rit, als ik net thuis ben, begint het te regenen. 70 km. gereden.

Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Hi Kees,
Dinsdag lijkt mij Ok. Kom je hier koffie drinken? Dan overleggen we over de route en kunnen daarna fietsen en de route loggen.
Hoe laat wil je hier zijn?
Groeten,
Wim

kees van hattem zei

Beste Wim.Ik ben om 10.00 uur op de Woude, en neem routebeschrijving en kaarten mee.Tot morgen Kees