zaterdag 5 februari 2011

05-02-2011 Morgen geen tocht

Wim heeft Windguru geraadpleegd, en laat weten dat er morgen veel wind staat , te véél om veilig met de Quest op pad te gaan. Windkracht 7 met uitschieters naar 9 Bft. Wordt vervolgd ...

6 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Hi Kees,
Voor 10.00 uur waait er bft 7, daarna Bft 6. Er blijven de hele dag uitschieters naar Bft 8. Inderdaad beter om onze Questen en Strada's binnen te houden.
Groeten,
Wim

Robbedoes zei

Hoi Kees,

dan hoef ik mij niet schuldig te voelen dat ik niet mee gaan rijden.
Eerst hier allees weer op een rijtje en dan ga ik zeker weer mee.

Gr
Rob

Sebastiaan zei

Inmiddels zondagmiddag. Net terug van Texel. Daar een nachtje gekampeerd in een tent(je). Niet weggewaaid!! Wel lekker uitgewaaid....
Groet,
Sebastiaan

Willem zei

Hoi,
Ben vanochtend toch eigenwijs geweest en heb de Quest uitgelaten, eerst wat voorzichtig in de bochten, maar het was goed te doen.
Vooral met de wind schuin in de rug was het laagvliegen: 55/uur met een Hf. van 108, dan de benen stil en blijven gaan na 1000 meter nog ruim 40/uur. Langs de IJsselmeer dijk; wind op de kop 32/uur met Hf. van tussen de 125-130 het was alleen wat kouder dan ik van tevoren had ingeschat en af en toe met zijwind-klappen een beetje tegenhangen.
Was een mooi ritje en ben lekker uitgewaaid.
Gr.Willem

Kees van Hattem zei

Beste Willem. Ik kreeg een mailtje van Jules. Hij schrift " Jullie hebben het goed gezien. Elly in haar carbon Quest, heeft onderweg nog wel een paar stenen [ ter verzwaring ] opgepikt, omdat ze even op twee wielen moest balanceren " Jules en Elly waren wel op pad gegaan richting Purmerend. Heen ging redelijk, maar het was anders op de terugweg. Groeten Kees.

Willem zei

Tsja moest vandaag weer met de quest naar Edam, ik had het idee dat er vandaag meer windklappen waren dan gisteren (of het is gewenning) en ik ben natuurlijk wat zwaarder dan Elly; de sppoorbreedte zal ook van invloed zijn, zij rijden op smallere banden en je weet, alle beetjes helpen zo weegt een gemiddeld hoofd ca 4.2 kg, en ik gebruik mijn hoofd ook als "trapeze" tegengewicht aan de bovenwindse zijde om maar minder effect te hebben van de wind ik wil tenslotte niet nog meer "schaafwonden" op de Quest hebben.
Gr.Willem