vrijdag 9 januari 2009

09-01-2009 Mam... hoe oud ben je?Na een telefoontje gisteren van Wim of ik mee ging om een ritje op het ijs te maken, fiets ik tegen 11.30 naar de Woude. Dit wordt kicken! Na een bakkie gaan we bij de buren van Wim het ijs op.
Daar kunnen we bij wijze van spreken vanaf het erf zo het ijs op rijden. Marian en Wanda zijn er ook. Zij hebben twee sleeën meegenomen. Wim en ik maken een proefrit, en alles gaat goed, tot ik op de terugweg te langzaam onder een bruggetje doorrijd, en...KRRRAK mijn rechter wiel zakt door het ijs! Wim ziet mogelijkheden voor geweldige foto- dan wel filmopnames, en ik dien het liefst te blijven zitten... maar: 'Ik vind dit niet leuk, Wim.' Lees verder bij Wim's ooggetuigenverslag op zijn eigen weblog. De Quest is gelukkig niet beschadigd, en ik ook niet. Na van de schrik te zijn bekomen, rijden we terug. Onderweg komen we Wanda en Marian tegen, lopend met de slee. Zij zijn op zoek naar ons, want ze willen de sleeën achter de Quest binden. De Quest zal ze voorttrekken op het zwarte gladde ijs. Wat een ijspret. Wanda belt haar zus, en Marian heeft haar ook even aan de telefoon: 'Mam, hoe oud bèn je?'
Na koek en zopie bij Marian (van Wim) en direct de beelden te zien van vooral 'het voorval' gaan we voor de tweede keer het ijs op. Met een Quest kun je gemakkelijk een '360' maken!
Met de Vredestein Moiree 54 is de grip op de achterband uitstekend, als ik wat lucht had laten uitlopen was het nog beter geweest. We verheugen ons op een volgende keer. 47 km. gereden.

Wordt vervolgd...

5 opmerkingen:

marcel beekmans zei

voor lol ben je nooooooooooooit te oud toch:D

Kees van Hattem zei

Zo is dat Marcel.
De laatste keer dat er sneeuw was, heeft Kees mij lopend voor de slee door de hele wijk en het park getrokken. En iedereen maar lachen. Mijn reactie naar hen: 'Volgens mij zou je dit zelf ook best nog wel eens willen!' (Maar je durft het niet, dacht ik er achteraan) Waarop dan heel voorzichtig het hoofd 'ja' knikte.
groet, Marian

Mick zei

Lol inderdaad, daar gaat het om.
Zo reed ik met de AW in Monnickendam tussen de geparkeerde historische ijszeilers door en beantwoorde onuitgesproken vragen met een autoritair: "Ik ben van de houtwormbestrijding"!
Heel ad rem de reaktie: "Doe je best!"
- Dat zijn gewoon herinneringen daar kun je weer 'n tijd op teren (en wie weet hoe lang dat ook zal moeten?).

Pé Koomen zei

Op zo'n moment moet je alle situaties voor lief nemen, of je gaat een slee duwen of trekken als het maar vooruit gaat, maar nu de gelegenheid er is probeer ik het liever zonder Quest en heb samen met mijn vriendin al heel wat kilometers geschaatst in de omgeving van Watergang.Elke sport heeft zijn bekoring.

gr.Pé

Kees van Hattem zei

Leuk Pé, het schaatsen trekt mij sinds gisteren ook meer en meer, toch maar eens kijken of er nog ergens op een zoldertje schaatsen zijn van mij...

groet, Marian