donderdag 13 november 2008

13-11-2008 Een geel triootje naar Dronten

Om half negen belde Pé Koomen al, want hij wist via de mail van deze rit, en wilde graag mee. Om half tien had ik met Wim afgesproken bij de fietstunnel in Avenhorn. Wim was wat verlaat, moest nog één en ander regelen eer hij van huis kon. Bij de dijk aangekomen stond Pé al een poosje op ons te wachten. In flink tempo de dijk over, tot wel 42 km. per uur. Nu eens niet via Swifterband maar de kortste route naar velomobiel via de Wisentweg. In Dronten was men druk bezig met de aanleg van de nieuwe rotondes en fietspaden. de fietsers hebben daar straks ruim baan en ook voorrang! Bij Velomobiel mijn claxon laten verplaatsen, deze deed het heel even naar wens, maar eenmaal fietsend maakte deze toch weer contact met de boddy, waardoor het geluid dempt. Jammer, zelf morgen even afstellen.
Wim's euvel -een irritant rateltje waar hij al duizenden kilometers mee reed en last van had- was door Theo snel verholpen... met een tierip. De achterderailleur kabel liep in een bocht en maakte contact met de ketting, en de tierip deed wonderen.
De nieuw gemonteerde achterband - de Vredestein Perfect Moiree 54- voldeed uitstekend. Rolt soepel, goed wegcontact en comfortabel.
185 km. gereden i.p.v. de 214 van vorige week. Dit is tot nu toe de kortste weg.
Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: