donderdag 13 november 2008

08-11-2008 Even naar Dronten voor een cadeautje

Gisteravond belde Matthijs: 'Ga je mee naar Dronten, ik moet daar even naar het centrum om een pakje op te halen.' Even overleggen, omdat er een familie uitje gepland was voor dit weekend, maar dat kan ook zondag.
Om half acht vertrek ik naar Twisk. De zon kwam prachtig op en de rit naar Matthijs verliep prima. Na eerst koffie met een eierkoek vertrekken we naar Dronten. Veel blubber op de West Friese wegen. De zon scheen, 10 graden, en een windje tegen van zo'n 4 Bft. Matthijs moest zoals hij dat op z'n West Fries zei 'de gait nog effe verzetten,' en ik begreep pas na deze daad wat dat betekende, want ik kende de uitdrukking niet. Bij Velomobiel een keinigheid opgehaald en toen richting centrum voor het al genoemde cadeau.
Snel, met een laag zonnetje en wind in de rug, op huis aan. De Pé-route gevolgd, en op de dijk tot 40 km. per uur gereden. Nog nooit zo snel de dijk over geweest. Met de fiets wel te verstaan. Zonder stop door naar Twisk, daar nog een bakkie en terug naar huis via de nieuwe weg naar de Weere. Dit steekt beslist geen stuk af, is eerder een omweg. Om 17.00 uur weer thuis. Een prachtige rit en Matthijs was zichtbaar blij dat hij niet alleen deze tocht hoefde te rijden.
Bij thuiskomst Marian' s kennis van het West Fries getest: zij kende de uitdrukking wel.
207 km. gereden.
Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: