dinsdag 4 november 2008

04-11-2008 De winnaar van de 26" test

De weersomstandigheden waren goed; geen wind, 10-12 graden . Precies om elf uur zie ik Wim, nu met een stapel banden op de Quest geduck-taped, naar de pont rijden. Op naar de startplaats bovenaan de brug.

Quest uit - band eraf - andere band erop - Quest weer in - rollen maar - niet goed: nog eens rollen - te veel wind van auto's: opnieuw - meer spanning - minder spanning - nieuwe band en oude band van zelfde merk... minimaal drie keer werd er per band gerold, tenminste als de omstandigheden aan de wensen voldeden. Dit herhaalde zich vele keren. De resultaten zijn opvallend. We hebben zes 20" banden uitgebreid getest op hun rolweerstand.
Onverwacht zien we Matthijs Leeghwater langsrijden, hij was op weg naar Zaandam. Zaterdag gaat hij nog even naar Dronten op en neer; of er nog liefhebbers zijn om mee te rijden...

Het bleef lang zonnig, maar rond vier uur kwam de mist opzetten die al dikker en dikker werd. We moesten ons haasten om alle banden op tijd te testen. De Marathon Slik (toch niet meer leverbaar) bleef liggen. Het opmeten van de afstanden kon nog net bij daglicht.

Het lange wachten (wachthouden) werd beloond met het zien van een sprookjesachtig wezen:
een kromgebogen vrouwtje, met lang grijs haar die moeizaam schuifelend haar eenden en schaapjes verzorgde onder aan de oprit naar de brug. Zelfs Wim wist van haar bestaan niet af.

Na het opmeten van de afstanden, een snelle groet, en op huis aan door de dichte mist. Vrij laat
thuis; het eten stond al bijna koud te worden. 47 km. gereden.

Welke band de winnaar is verklap ik hier niet. De bekendmaking is voorbehouden aan Wim Schermer. Nog even geduld dus.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: