donderdag 8 september 2011

08-09-2011 Ontmoeting met Piet en Mango 2


Ik was van plan om een flink stuk te gaan fietsen vandaag. Ik had de eerste uren de oppas, en het weer was ook niet al te best. Om even na 12.00 uur het er toch maar op gewaagd. Ik ga even richting De Woude, en daar aan gekomen, zie ik een blauwe Mango in de garage staan. Het is Piet Kunis uit Hoorn. Sinds een paar maanden rijdt deze 65 jarige in een goed onderhouden Mango van het eerste uur. Hij wil de aandrijflijn wat stiller maken, en vertrekt met twee Alligt kettingrollen, een vizier en een Moiree 47 als achterband voor de winter. De Mango zal zeker een stuk stiller worden met de veel stillere, lichtlopende kettingrollen. Wim maakt voor mij nog snel even een drietal zuignapjes met een strook klittenband eraan. Nu blijft de schuimkap bij deze wind mooi op de Quest als ik in en uit moet stappen. Er zijn al weer nieuwe ontwikkelingen waar Wim zeker over zal berichten. Ook hoorde ik dat Jan van Steeg de stroomlijnkappen op verzoek gaat maken. 3 voor de prijs van 100 euro. Stuur een mail naar jan8910@hotmail.com. 40 km gereden. Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

Gerrit zei

Vond het super dat jullie er waren met het afhalen van de Mango , de terugreis met jules en elly ging voorspoedig in 3 en een half uur en heb inmiddels de eerste 350 km erop zitten , nogmaals bedankt dat jullie er waren.

Kees van Hattem zei

Dag Gerrit. Vanavond krijg ik een Mango hier voor groot onderhoud en als hij wil krijgt Gerben Botman uit Warmenhuizen Nrd-Holland eind van de maand ook een escorte. In oktober is Arnold Stokkel uit Hoor aan de beurt om zijn langverwachte Quest op te halen. En als laatste dit jaar de nieuwe Quest van Paula Kastelein uit Oosthuizen. Ga je ook een keer mee ? Groeten Kees.