woensdag 13 juli 2011

13-07-2111 De F-lite en diverse Ventisit nekrollen en kussentjes in de shop


Gisterenmiddag kwam Bart van Ventisit uit Castricum een partij nieuw ontworpen en gemaakte nekrollen en nek/hoofd kussentjes persoonlijk per Strada afleveren. Ik moest nog wel een paar uur met kromme naald en ijzergaren de klittenband strook op acht plaatsen vastzetten, maar dan weet je zeker dat het klittenband blijft zitten. De verkoopprijzen zijn vanaf 17.50 tot 22.50 euro. Ook heb ik nu de drie laags comfort Quest / Strada zitmat voor nog meer zitgemak. Deze bedekt de hele zitting en hij is er in twee maten. Als er belangstelling voor is komt er ook Ventisit vloerbedekking voor Quest en Strada. Laat even weten als je interesse hebt ! Geen gerammel meer, en de fiets ziet er altijd schoon uit. Ook de lichtrollende en sljitvaste, bij normaal gebruik, F-lite 50 mm 295 gram wegende 20 inch-406 vouwband is binnen. Advies verkoopprijs is 34.50 euro, bij de Velomobielgarage Noord Holland 32.50 euro per stuk, en per drie inclusief drie Swalbe sv7c extra light binnenbanden voor 112,50 euro. Wordt vervolgd...

6 opmerkingen:

QXS009 zei

Waarschuwing: F-lite past niet op de voorwielen van een Mango! Kan er alleen rechtuit mee rijden, geen enkele stuurbeweging mogelijk. Ga ze maar bewaren tot de Quest komt in de hoop dat ze daar wel passen.
Groet, Marloes

Kees van Hattem zei

Dag Marloes. Onder de Mango past straks wel de Swalbe Tryker. Deze is 40 mm breed. Groeten Kees.

Kees van Hattem zei

Dag Marloes. Ik heb zelf 60.000 km in Mango 69 gereden, en er alle mogelijke 20 " banden onder gehad. Erg brede banden passen inderdaad niet, maar er is nog genoeg keuze zoals: Swalbe Durano, Supreme, Kojak, Marathon Racer en natuurlijk de Vredestein Perfect Moire 54 als achterband en het zal net aan passen de 47. Groeten Kees

Martin de Haan zei

Dag Kees,

Die ventisitvloerbedekking, hoe dik zou die dan worden en heb je een prijsindicatie. Vooral dat laatste bepaald of ik geinteresseerd ik ben.

Groetnis, Martin

Kees van Hattem zei

Dag Martin. De Ventisit vloermat is 1 cm dik, en zal de hele bodem van de Quest/Strada bedekken. De prijs rond de 60 Euro. Groeten Kees.

Anoniem zei

Hallo Kees,

Ik heb geen VM (meer), maar wel een Carbon Thys 209.
Deze fiets wordt geleverd met een soort blokje/neksteuntje dat met klittenband aan de tas vastzit. De tas wordt weer over een hoofdsteun geschoven die deel uitmaakt van het frame. Dit blokje vond ik onvoldoende als neksteun.

Ik heb dit blokje IN de Ventisit nekrol (15x10x4cm) geschoven. Met het bijgeleverde klittenband kon ik de Ventisit nekrol gewoon op de daarvoor bedoelde plek vastmaken. Doordat het blokje zo ver mogelijk naar boven in de rol zit, heb ik nu echt de perfecte neksteun gecreëerd. Het is nu een heel "glooiend geheel" geworden waar mijn nek en hoofd precies goed tegenaan komen.

Het is dus ook een ideaal neksteuntje voor mensen met een Thys 209 die iets meer steun in hun nek wel prettig vinden.

Groeten, WimH