maandag 18 januari 2010

18-01-2010 Het duo voor het eerst op pad in 2010

Quest 380 gaat voor het eerst naar De Woude. Het schermpje beslaat snel door de wel héél hoge vochtigheidsgraad, Daar helpt geen Anti Fog tegen. Na de koffie en een broodje wil Wim "even"naar het gemeentehuis in Limmen, voor het verlengen van zijn rijbewijs. Het zal mij niet gebeuren ! Het is heerlijk fietsen lang het spoor. We doen een paar remtesten. De uitkomst is nog dat we bij 3o km per uur op gelijke hoogte weer stilstaan. Nou ga ik niet vol in de remmen, zoals Wim. Later als de Quest wat meer kilometers gemaakt heeft maar weer eens proberen. Hij remt in ieder geval beter dan Quest 209. Het kan zijn dat de remblokjes aan vervanging toe zijn. Als Wim klaar is bij de balie, en nog voor een tweede keer terug geroepen wordt, is de mist komen opzetten. We gaan naar de pont, en hopen dat hij vaart. Het ziet er verlaten uit, maar de pontbaas meldt zich. Hij heeft als eerste een marifoon, om contact te maken met schepen. Het zal niet meer gebeuren dat de kabel stuk wordt gevaren. Ik wil richting aan geven , maar geen gepiep of geknipper. De accu is dus meteen leeg ! Geen nood, de reserve accu heb ik ook voorin rechts op de wielkast geplakt, en ik kan in de fiets blijven zitten bij het verwisselen van de accu. Alweer een slimme oplossing van Velomobiel. De lader heeft twee standen, snelladen{ 90 min } bij 1.8 A en gewoon bij 0,9 A 4 uur. Ook heeft de accu twee pluggen, zeker voor 6 Vollt randapparatuur. De schuimkap kan nu ook mooi vastgezet worden onder de top met klittenband. 60 km gereden. Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

Hans zei

Ha die Kees,
Lekker die sneeuwvrije fietspaden. Kun je eindelijk weer eens flink doortrappen, gaan jullie remproeven doen. Veel plezier en succes met de testritten.
Gr. Hans

Kees van Hattem zei

Beste Hans. Wij vinden altijd wel een reden om buiten te gaan spelen. Heb je vanmorgen de gladheid nog opgemerkt ? Grotere remtrommels moeten in principe beter remmen, maar dat moet wel nauwkeurig gemeten worden. Hoe is je Quest bij de emissie-neutrale gemeente Heerhugowaard ontvangen, en gaan ze je nog sponseren ? Groeten Kees.