vrijdag 20 februari 2009

20-02-2009 Rit door de polders

Vanmorgen eerst hout gehakt, en als het weer wat opknapt stap ik in de Quest. Volgens de buienradar blijft het de rest van de dag droog. De zon laat zich echter niet zien vandaag.
Via Stompetoren ga ik over de Menningweerweg naar Driehuizen. Langs de vaart maak ik een foto van een paar dijkhuisjes, en bedenk me dat men ooit bij een hele lage waterstand resten heeft gevonden van houten aanlegstijgers van het dorp Scermeer. Ik ga via de Westdijk, de Groeneweg naar Graft de Rijp en kom langs de Waag en een restaurant met de naam 'Stadhuis van Amsterdam', een vreemde naam voor een huis dat zo'n 30 km van Amsterdam staat. Het kan zijn dat ooit Amsterdam bestuurlijke bemoeienis had in deze contreien, toen het IJ dichtgeslipt was, en de handel daar stilviel. Wie het beter weet mag het zeggen. Ik vervolg mijn weg via de ringvaart richting Schermerhorn, neem de Oosthuizerweg waar de mooiste knotwilgen staan van Noord Holland. Via de Jisperweg ga ik naar Avenhorn, dwars door de Beemsterpolder. Ik zie elke dag meer bergeenden. De Mijzerpolder gerond en dan op huis aan.
50 km gereden.

Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

Mick zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mick zei

Zo rijd ik dagelijks door een zeker 'Bovenkerk' naar Aalsmeer waar ik werk terwijl het dorpje toch echt BENEDEN Amsterdam ligt (namelijk ten Zuiden)!
Hoekan...