vrijdag 6 februari 2009

06-02-2009 Achterwielborging los en schakelproblemen achter

Afgelopen woensdag merkte ik gezwabber van het achterwiel. Ik dacht eerst aan een lekke band, na controle bleek dit niet het geval. Gisteren was het de dag om wat te sleutelen. Bij controle van het achterwiel bleek dat de borgbout en moeren met de hand verder losgedraaid konden worden. Ik denk laat ik meteen het achterwiel demonteren om de standaard pignon er op te zetten. Ik weet niet wat ik fout doe, maar er komt geen beweging in de uitval-as. Bij mijn Mango zat de as ooit muurvast door corrosie. Het wiel liet zich pas verwijderen toen de spaken geknipt werden, en zoals Ymte zei 'Als het niet rechtsom gaat, dan maar linksom...'
Vanmiddag een rondje gefietst, maar het schakelen gaat beroerd. Versnelling 9-8-7 slaat over en ratelt. Bij de zwaardere versnellingen gaat het soepel. Afstellen bij de shifter geeft geen verbetering. Bij de achterderailleur zit ook een afstel mechaniek. Morgen maar even naar kijken.
Dat wordt volgende week een rit naar Dronten. Krijg ik nog escorte?
20 km gereden.
Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Ha die Kees,
Als het knap weer is wil ik wel mee.
Groeten,
Wim

Pé Koomen zei

Als het mogelijk is ga ik mee, heb volgende week wel wat andere dingen ook op het programma staan maar het één hangt van het ander af. Dus als je zo ver bent hoor ik het graag dan weet ik mogelijk of het kan of niet.

gr.Pé