woensdag 17 februari 2010

IJspret voor twee

Vanmorgen ben ik net klaar met het vernieuwen van de remkabels, en het schoonmaken en smeren van de twee voorwielen, en remtrommels van de Quest van Sebastiaan, als Wim belt. Hij vraagt me of ik mee het ijs op ga op de Gouwzee bij Monnickendam, met de Quest natuurlijk. Hij weet Marian gerust te stellen. We nemem touw mee, en zelfs een vuurpijl, voor je weet maar nooit. We moeten eerst nog wel een stuk fietsen voor we bij het strand van Hemmelland zijn. We duwen de Questen door het rulle zand het ijs op. We zijn niet de enige. Honderden schaatsers, priksleeërs, ijszeilboten, kindersleetjes en zelfs een kind in een buggy. We gaan in een rechte lijn naar de overkant, naar Marken en terug. Daarna de route langs de Waterlandse Zeedijk weer naar Marken en door naar het beginpunt. We zijn dan al zo'n anderhalf uur op het ijs, en we gaan via Overleek, Ilpendam en Purmerend naar De Woude. Even opwarmen, kop koffie met een Javawafel. Ik ga op huis aan, en ben voor donker thuis. 120 km gereden. Wordt vervolgd...

6 opmerkingen:

Robbedoes zei

Dat is weer een mooi avontuur Kees.
Ik weet niet of ik dat ook zo gedurft had.
De berichten voor de Gouwzee waren aan het begin van deze week niet erg goed.

Gr
Rob

Robbedoes zei

Nog even een vraagje Kees,
Ga je maandag nog fietsen en eventueel naar Wim?
Dan kunnen we mijn verlichting vergelijken met die van jouw en Wim.

Gr
Rob

Kees van Hattem zei

Beste Rob. Ik ben maandag om 11.00 uur aan het begin van de Westdijk, tunneltje, Dan gaan we samen bij Wim op de koffie, en daarna zien we wel. Groeten Kees.

Robbedoes zei

Goed plan ik zal zorgen dat ik optijd weer bij het tunneltje sta.

Gr
Rob

Wijnandt zei

Nog meer van zulke fotoreportages en ik krijg compleet heimwee naar m'n geboorteprovincie

Wijnandt -Haarlemmer van geboorte en dus echte exNH'er

Mick zei

Het is er dit jaar niet van gekomen en waarschijnlijk ben ik dus te laat nu maar dat rijden tussen die -geparkeerde- historische ijszeilers door is echt iets dat je bijblijft!