zaterdag 20 februari 2010

20-02-2010 Binnenband met autoventiel naar Wim




Vandaag wil Wim graag een binnenband met autoventiel, en een wiel met buitenband om zijn compressor uit te proberen. Vanmorgen viel hier in minder dan een half uur weer eens 3cm sneeuw. Toen eenmaal de zon is gaan schijnen ben ik gaan fietsen. Op de Westdijk lag de sneeuwprut nog. Ploegen dus ! De kinderen hadden al gevraagd of we geen ijsschotjes gingen rijden vandaag ! Ik merk dat mijn linker knipperlicht niet werkt. Het draadje is losgeraakt. Te veel spanning op de kabel. Straks maar eens vast laten solderen door Wim. Eerst is er koffie, en dan maar eens de garage in. Al gauw blijkt dat het nippel niet goed aansluit op het ventiel. Wim is dan heel resoluut. Stanleymes, snijden, en het nippel gaat in de prullenbak. Hij heeft nog een beter nippel met hendel voor een autoventiel liggen. Er kan lucht in de Kojak 20" Tot 7 Bar gaat prima. Voor de Durano's maar even de handpomp gebruiken. Wim zal de bijpassende binnenbanden regelen met autoventiel, want dat pompt met compressor erg gemakkelijk op. Even op een kopje drukken en er gaat wat lucht uit de band. Daarna kan mijn Quest de lucht in. Dit is wel erg makkelijk sleutelen. Wim weet op het gevoel het losse draadje snel vast te solderen. Even een nieuwe tie-wrap om de kabel op het stuur en het werkt weer. De werktafel is ingewijd, en er licht prut op de tafel, die even met een doek weggehaald wordt. Dinsdag a.s fietsen we naar Diemen, naar de fa Onkenhout. Wim wil weer het handige wegklapbare tiloog in zijn nieuwe Quest laten monteren. 40 km gereden. Wordt vervolgd...

3 opmerkingen:

lighans zei

Kees, waar koop je die autoventiel binnenbanden? Ik heb wel vrij dikke gevonden (40-406), maar voor dunne bandjes zoals de kojak nog niet.

Kees van Hattem zei

Lihghans. Deze zijn van Vredestein. Swalbe heeft voor de 20" banden de AV6 en de AV7, met autoventiel. Ligtere 20" binnenband is de AV7c. Swalbe 26" de AV13 en de ligtere AV11, AV14 en de AV13f. Te koop bij fietspunt.nl in Zwaag Noord-Holland. Groeten Kees.

lighans zei

Bedankt, AV6 en AV7 valt te onthouden. ;)
Op fietspunt.nl zie je ze trouwens niet staan. Maar nu ben ik gewapend en kan het ook bestellen bij de lokale fietsenboer. Altijd een leuke uitdaging.