vrijdag 12 februari 2010

12-02-2010 Kort rondje Schermer met Wim


Ik meld me even op De Woude, om een verlanglijst af te leveren van kastelen, musea's en andere niet te missen locaties in Ierland. Zondag is er Ierland overleg op Wieringen. Ben Wiggers uit Nijland Fr. is de enige die met de Velomobiel komt. Wim en ik doen het zondag even rustig aan, na de rit van morgen naar Dronten en terug. De zon schijnt, het is vandaag minder koud dan gisteren. Wim wil ook nog wel even naar buiten. Eerst moet Kees op de weegschaal. Ben hoeft geen aangepaste vering in zijn nieuwe Quest te laten monteren, want we zijn even zwaar. Ik blijk in ieder geval 4 cm gekrompen te zijn. Op mijn I.K. staat 1.78 mtr. Mijn huidige gewicht is met fietskleren aan 92.2 kg. Toch wel iets meer dan ik dacht. Samen met de 38 kg van een Quest komt dat afgerond op 130 kg. Als we heerlijk over de dijken zoeven, zie ik dat Wim wat achter blijft. Op de Slingerdijk wacht ik even , en Wim zegt dat hij met de inspanning die hij doet zeker 40 km per uur moet rijden nu, maar het is een stuk minder. Ik zie al snel dat hij een langzaam leeglopende Moiree 54 heeft. Ja en dat duurt even voor je door hebt dat de snelheid zakt. " Ik zal het ventiel wel niet goed aangedraaid hebben tijdens het opmeten van de bandenspanning " hoor ik hem zeggen. Er gaat wat lucht in en Wim zal er wel mee thiuskomen. Er staat alweer 1000 km op de teller, dus ik lig op schema. 46 km gereden. Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

Martin de Haan zei

Dag Kees,
Rij jij in de sneeuw ook op Kojaks op de voorwielen? Ik heb nu in de sneeuw de Perfect Moiree 47mm voorop gezet. Merk dat deze banden heel veel meer grip hebben in de bochten. Stuuruitslag wordt wel beperkt, maar daar heb ik onderweg niet echt last van.
Ik had de Kojaks in 1 week 2x lek, dus toen heb ik de PM's erop gezet.

Kees van Hattem zei

Beste Martin. Met veel grip voor is de kans groot dat je omslaat als je in een slip raakt of de achterkant uitbreekt. Met voldoende grip achter, met de Moiree 54 gaat de Quest heerlijk rechtuit, en glijdt de Quest op de gladde band even door. In de bochten altijd wat gas terug nemen. Nog even en de Velomobiel band is er ! Als ik met Pinkstern de Zuiderzee route fiets liggen de Moiree's 47 er voor ook op. Lekker stil, en ze rollen prima over slechte wegen. Kees.