zondag 7 februari 2010

07-02-2010 Met Wim en Rob naar EtersheimExact om 8.30 uur is Rob hier. Eerst even een kop koffie, en dan gaan we ons melden op De Woude. Ook daar is de ontvangst als vanouds. Espresso met een koekie, even bijpraten, en daarna moet er gefietst worden. Door de Starnmeer en langs het kanaal naar Purmerend. Op de Oostdijk moeten we nogal eens aan de kant voor tientallen rally-auto's. Saabs, Fiat Abarth's en zelfs een Daf coupé. Voor Rob is het hier onbekend terrein. De Breek bij Etersheim is snel in zicht. Nou was het Jan Geel al opgevallen dat mijn Quest achter zo'n 5 cm lager ligt als ik er in zit als bij die van hem. Ik laat Wim de vering van oud en nieuwe Quest even vergelijken, en inderdaat mijn Quest veert verder in. Is de vering anders? Morgen maar eens navragen bij de makers. De koffie is er prima. Voor mij geen appelgebak deze keer, maar een droog koekje uit de Velomobieltas. Ik moet een dezer dagen op de weegschaal, want ik moet als al het materiaal binnen is als " valgewicht " dienen bij de uitrolproeven. Of zoals Wim mij liefkozend noemt het "tuimelaartje " De waardin heeft nog een zak bijna zwarte schapenwol voor Marian. Die is al dagen aan het kaarden. om straks de wol te gaan vilten [ volderen ] Er kan dan middeleeuwse kleding van gemaakt worden. We fietsen langs de molen, links af naar Schardam, Beets en over de Zomerdijk naar Oudedijk. We nenem bij Avenhorn de Walingsdijk en nu maar eens het tempo omhoog. Rob en Wim kunnen volgen, al mag het van Wim wel wat harder voortaan. Aan het einde van de tocht nemen we de stijle klimmetjes in het Park van Luna. Wim moet even laten zien dat hij als geen ander kan klimmen, en sprint mij voorbij. We melden ons op de Smaragd , en de thee gaat er wel in. Mooie zondagse rit, als was het zicht enigzins beperkt door de mist. 75 km gereden. Wordt vervolgd... P.s voor Pé nog een zoekplaatje.

4 opmerkingen:

Robbedoes zei

Je hebt je verhaal al snel klaar Kees.
Ik moet nog even wachten tot ik een leuke foto heb voor bij mijn verhaal :-)

Was idd een mooie tocht over mooie slingerende dijken.

gr
Rob

Kees van Hattem zei

Beste Rob. Gewoon 'n foto naar je buroblad slepen en bij je verhaal zetten. Die van Wim komen er ook snel aan. Groeten Kees.

Pé Koomen zei

Welk zoekplaatje bedoel je, in dit bericht dacht ik aan de koffie met appeltaart stopplaats bij de molen van Etersheim en in je vorige verslag dacht ik aan Spijkerboor en Oost-Graftdijk ?

gr.Pé

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Bingo ! Ik ga nu echt van de begane wegen af voor nieuwe zoekopdrachten. Groeten Kees