zondag 15 januari 2012

15-01-2012 Kleine Ronde Hollands Kroon 105 km
Gisteren waren we even op 'n heen en weertje naar zoon Maarten en zijn lief Petra in Onstwedde Gr. Ze hebben de afgelopen maanden weer flink gewerkt aan hun Saksische boerderij. De badtobbe staat al voor ons klaar, als de Bende van Wim van het voorjaar een lang weekend daar gaat doorbrengen. Het water wordt verwarmd door een warmte wisselaar die hij vakkundig, met aanwijzingen van Matthijs in zijn eigen gebouwde smeedoven heeft ingebouwd. In twee uur is het water, 1600 ltr op 30 gr. Vandaag staat er een " Wilde Rit " op de agenda. We, dat zijn Wim, Willem V, Jan G, en ik gaan de gemeente grenzen van Holaands kroon verkennen. Verzamel is het bij Skeef vanaf 10.30 uur, en na 15 minuten kunnen we naar binnen in de warmte, voor een kop koffie. De route gaat via de Westerweg naar Het Verlaat, waar Strada rijder Hugo Verschoor zich bij ons aansluit als " aspirant " Bende lid. Hier vogt de route : Nieuwe Niedord, Winkel, Kolhorn, over de West Friese Omringdijk, Kreil. Poolland, Slikkerdijk naar Oudesluis. Via de Kneeskade naar Anna Paulowna, Van Ewijcksluis, Amstelmeerdijk naar De Haukes. Het plaatsnaanbord van Van Ewijcksluis is al ontdaan van de naam Hollands Kroon. Wim had al voor vertrek aangegeven dat hij om 15.00 uur thuis moest zijn, voor de overdracht van weer een racekap, dus we laten Wieringen links liggen. Bij een Groot Rondje Hollands Kroon ronden we het voormalige eiland, en is er misschien bij Wickie in Hippo een pauze met koffie met de bekende Joden Koeken !! Via Slootdorp, Middenmeer gaan we, nu met Jan met 40 km in het uur richting Twisk. Daar heeft Matthijs de koffie klaar. Jan is dan al bijna thuis, en Willem , Hugo en ik gaan richting Wognum. Daar gaat Willem door naar Zwaag en Hugo en ik via de A.C de Graaf weg richting Oude Niedorp. Ik ga via de Berkmeer, de Oostdijk naar startplaats Skeef. De teller staat daar op 105 km. De Grote Ronde zal zeker 160 km zijn ! Hugo je mag zo weer mee ! 111 km gereden. wordt vervolgd... P.s op de Westerweg kwamen ons twee roeifietsers tegemoet rijden. Het waren Igmar Zondervan en Cor. Op de Middenweg kwam ik een Velorex tegen. Het voertuig moest geduwd worden. Motor eruit, trapstel erin, met aandrijving naar het achterwiel en je heb zo een Velomobiel !!

4 opmerkingen:

Hugo zei

Kees: dank voor de mooie route, Matthijs voor de koffie , de gastvrijheid en het college over de pelletkachel.
Wim, Willem, Jan en Kees bedankt dat jullie me niet los reden.
Hugo

Anoniem zei

Hallo Kees
Hebben jullie ook genoten van onze prachtprovincie vandaag?
Wat is dat toch een mooi gezicht om jullie op het fietspad tegen te komen.Cor en ik hebben een rondje gereden va ca 80km met koffie bij de gouden karper te Rustenburg. Schermer, HHwaard,wogmeer,Langereis tot aan Lutjewinkel dan weer terug naar Tuitjenhorn.We zijn in training voor onze roeifietstocht(eind mei met 4 roeifietsers) naar het huis van George Orwell op het eiland Jura (Hebriden)Dat wordt dan 1200km roetsen in 11-12 dagen.Waarschijnlijk Newcastle/Hadrianuswall/Ardrossan/Arran/Kintyre/Islay/Jura en weer terug.
Groets! Ingmar

Kees van Hattem zei

Dag Cor. Het was weer een pracht rit! Even dacht ik dat jullie achter ons aan zouden komen ! Groeten en tot een volgende rit samen ? Kees

Willem zei

Hoi Kees, Hugo Wim & Jan ik heb ook weer genoten van de rit we hadden prachtig weer en in goed gezelschap vliegen de kilometers onder de bandjes door toen de koffie bij Matthijs het ging lekker; moeten we vaker doen.
Gr.Willem