vrijdag 13 januari 2012

13-01-2012 Mind your Jagwires !!


Vanmiddag kwam Strada rijder Jupp even langs. Hij vertelde mij dat er bij hem en ook bij de Strada van Ida, de rechter Jagwire buitenkabel ter hoogte van de stuurkruiskoppeling aan het rafelen was. De huitenkabel was bijna door ! Bij controle bleek dat het 1o mm lange uitstekende draadeinde { schroefdraad } van de onderste bout dit heeft veroorzaakt, tijdens het sturen. Hij had de slijtage al eerder geconstateerd, en hij heeft tijdens de Oliebollentocht hier en daar in een Strada gekeken, of hij hier de slijtage ook kon zien. Hij gaat nieuwe Jagwires monteren, en het draadeinde inkorten. Wordt vervolgd... P.s zondag gaan we tijdens de " Wilde Rit " de nieuwe gemeente grenzen van Holland's Kroon verkennen, met koffie stop in Twisk ?

4 opmerkingen:

Quesjer zei

Hoi Kees,

Ik heb geen idee welk onderdeel de stuurkruiskoppeling zou moeten wezen. Het valt me wel meer op dat je wat meldt, dat ik denk: Nou zou een fotootje een hoop verduidelijken. Dus bij deze de vraag of je dit ook in beeld zou kunnen brengen.....

Groet van Quesjer

Matthijs Leegwater zei

kees dat is prima laat even weten hoe laat.
dan staat de koffie klaar.

Matthijs

Kees van Hattem zei

Dag Quesjer. Ik heb even met een lamp in mijn Quest gekeken en wat zie ik ? Beginnende slijtage van de kabel. Aan beide kanten maar even omwonden met van dat spiraal plastic. Groeten Kees.

rowingvictor zei

Hallo Kees,

dank voor de waarschuwing!
In mijn Q lopen de Jagwires
vóór/boven de koppeling langs, hier dus geen probleem.