donderdag 27 oktober 2011

27-10-2011 Retourtje Sneek met de Bende van Wim


René van der Berg wilde graag een escorte naar Hotel van der Valk in Sneek Fr. Voor ons weer een reden om in de Quest te stappen. Voor minder doen we het trouwens ook ! Het weer is goed, wel staat er een ongunstige wind, die voor mijn gevoel steeds van opzij kwam. De rit vanaf Bergen naar Den Oever was prachtig. Daar sluit Pé zich bij ons aan. Met een snelheid niet onder de 40 km per uur snellen we de Afsluitdijk over, waar ter hoogte van Kornwerderzand Ben aansluit. Hij weet de kortste weg naar Sneek, al kost het hem wat moeite om de eindbestemming te vinden. De infrastructuur voor fietsers ernaar toe is niet best. We moeten over een onverhard wandelpad en een rijplaat om er te komen. We zeggen René gedag, want bij Ben thuis wordt er op ons gewacht met koffie en gebak. Ik verheug me op de terugrit. Straks windje mee ! Nou mooi niet, maar wind van opzij. Ik pas mijn tempo even aan, en zie dat de kopgroep op mij uitloopt. Aan het einde van de Afsluitdijk kan ik zo weer aansluiten. Nu gaan we via Middenmeer. Jan is na Den Oever meteen richting Medemblik gegaan. Hij heeft vandaag de meeste kilometers gereden, dit omdat hij vanmorgen vanaf Heerhugowaard de achtervolging had ingezet om Wim en mij even buiten Alkmaar in te halen. De laatste kilometers vind ik wat zwaar gaan. Als ik mijn Quest in de schuur wil zetten merk ik dat de Vredestein Moiree 54 plat is. Vandaar ! 220 km gereden. Wordt vervolgd...p.s Vlak voor Hippolytushoef op Wieringen worden we van de weg getoetert door Wickie. Even denk ik dat hij zo zal bellen, zich snel omkleed , in de Quest stapt en ook mee gaat.

2 opmerkingen:

Wim zei

Zie ik dat nou goed.......moet er weer aan een politieagent worden uitgelegd dat je op de rijbaan mag met een fiets die breder is dan 75cm.

Kees van Hattem zei

Dag Wim. Dat heb je goed gezien. Onze Senior moest " volgen " en kreeg de steun van Jan en gewezen politieagent Wim. Als er binnenkort persberichten uitgaan naar t.v, kranten en ander media m.b.t het vestigen van een record " Langste stoet Velomobielen " tijdens de Oliebollentocht op 28 dec a.s zullen we daar zeker melding van maken. Kees.