zondag 16 oktober 2011

16-10-2011 L.E.L verreden onder ideale omstandigheden


Om 10.00 uur is het hier verzamelen. Sebastiaan en René drinken hier eerst koffie. Via Obdam, Bobeldijk, Spierdijk naar Hoorn. Vlak voor Enkhuizen meldt Matthijs zich, en bijna gelijktijdig komen we bij elkaar op de Zijlweg. De Muis met Astra is al door. Als laatste komt Cees aansluiten. Met 8 Questen en 1 Strada rijden we naar Lelystad. Onderweg zien we De Muis glas oprapen op het parcours. Het liefst had ze stoffer en blik meegenomen om alles grondig te verwijderen. Op de parkeerplaats, bij de start heb ik het nog nooit zo druk gezien. Er is een record aantal deelnemers. De meeste zijn Questen, al dan niet met race/tourkap, en stoomlijnverbeteringen. Daniël is er ook met de Evo K. René doet vandaag voor het eerst mee. Hij gaat voortvarend van start maar rijd lek vlak voor het keerpunt. Snel de band verwisseld, en karren maar. Eenmaal over de finish komt hij er achter dat hij zonder transponder is vertrokken. Geen tijdwaarneming dus. Niemand had hem verteld dat je die voor de start moest halen en vastmaken in de fiets. Dit overkwam Strada rijdster Marja ook. Ze reed de 52 km in 1 uur en 2 minuten, maar ze zal niet op de uitslagenlijst prijken. Jammer ! Jos Hendriks zijn ketting vloog er af bij de bult voor de afdaling van het naviduct. Na binnenkomst heeft hij de afstand evengoed in 52 minuten afgelegd of was het met een gemiddelde snelheid ? Bij Daniël is er een stuur hendel afgebroken. Hij finisht ver binnen het uur. Wim die alles aan zijn Quest weer tip-top in orde heeft heeft zich op de rollenbank warm gereden. Hij heeft weer sneller gereden dan vorig jaar, en is dik te vrede. Er wordt zelfs naar hem gefloten door mannen die voorbijrijden, als hij met zijn goddelijk lichaam naast zijn Quest staat met bijna niets aan. Als een van de laatste start De Muis. Ze wil met de racekap op rijden. Achteraf was dit niet zo'n goed idee. We vroegen ons allemaal af waar ze bleef. Ze kwam helemaal oververhit over de finish, en moest bijna " gereanimeerd " worden, waar wel enkele vrijwilligers voor te vinden waren! Het was weer een mooie dag, en om 15.30 uur is het verzamelen voor de terugrit naar Noord-Holland. 130 km gereden. Wordt vervolgd...

3 opmerkingen:

flowerpower zei

Dat is lief Cees, wordt ik toch nog ergens vermeld, en nogwel op jou blog.
Wat wil ik nog meer.

Groetjes Marja

Kees van Hattem zei

Dag Marja. Er werden bij deze LEL voor het eerst transponders gebruikt. Wim werd op het laatste moment gevraagd of hij deze in de fiets had. Was het anders ook glad vergeten. Groeten Kees.

Martenjn zei

Het is niet waar dat dit de eerste keer was dat er transponders gebruikt zijn bij de LEL, in ieder geval vorig jaar ook (toen heb ik mee gereden). Ben het er wel mee eens dat daar duidelijker op gewezen had kunnen worden.