dinsdag 4 oktober 2011

04-10-2011 Tijd voor herfst en winterband


De zomer is nu echt wel voorbij, en de Velomobielrijders hebben in de herfst en winterperiode veel baat bij goede grip en wegligging van de achterband. Lekbestendigheid en een lage rolweerstand zijn ook bepalend. De lichtlopende Vredestein Perfecft Moiree 20 en 26 inch in de breedte 47 en 54 is een goede keus. Het zijn wel wat zwaardere banden, maar ze zijn er al vanaf 18 euro. Voor degene, die geen snelheid willen inleveren is er de Schwalbe Furious Fred 26 inch 50 mm. De prijs van deze band is 40.00 euro. Deze band heeft zich al voldoende bewezen tijdens wedstrijden en als achterband in de rit naar de Bron van de Maas. Mocht er sneeuw liggen, dan geeft deze band goede grip, en is redelijk lekbestendig. Voor diegene die nooit lek willen rijden is er natuurlijk de Schwalbe Marathon Plus 20 en 26 inch 47 mm. Zelf blijf ik met veel plezier met de Geax Tattoo 58 mm doorrijden tot de winter invalt. Wordt vervolgd... P.s de banden worden ook verstuurd, wel rekening houden met 7.50 euro verzendkosten.

3 opmerkingen:

Willem zei

Hoi Kees,
hoe is de lekbestendigheid van de Vredestein Perfect Moiree?? En hoe doen ze het op gladde weg (sneeuw)

Kees van Hattem zei

Dag Willem. De Moiree is goed lekbestendig. door het profiel dringen glas en steentjes niet makkelijk door het loopvlak. Ze liggen standaard op de Strada, en hoewel de band zwaarder is als de Kojak/F-lite loopt hij licht op 5 bar. Je heht altijd goede grip op glad wegdek, al is het soms veiliger dat de voorbanden wat zijwaarts doorglijden toestaan. Voorbanden met profiel en goede grip laten dan de Quest/ Strada snel omslaan. De Moiree's laten zich soms moeilijk centreren. Groeten Kees.

Kees van Hattem zei

Lees voor verdere rijervaringen van de Vredestein Perfect Moire 47 en 54 mm de site van Ligfiets.net onder accessoires bij banden.