maandag 28 november 2011

28-11-2011 Testrit met rondom Geax Tattoo


Gisteren stond er echt te veel wind om een flink rondje te rijden met rondom de Quest Geax Tatto banden. Er zijn die de Tattoo Light al als 26 " achterband al kennen. Goede band voor de zomer, maar ploft bij meer dan 6 bar. Dat heeft de importeur van de Geax banden ruiterlijk toegegeven, laatst op Bike Motion. Er is ook een zwaardere versie de Tattoo Street. Deze legt wat lastig om, maar centreert goed op de brede velg, en staat nu op 5 bar. Voor, op de brede velg gaat de Tattoo Free Style 20 " BMX band. Deze ligt er zo om, centreert goed en er mag tot 7 bar opgepompt worden. Ik stop bij 6 bar, en nu maar eens de weg op. De Quest ligt als een strijkbout op de weg ! Ik hoef niet veel aan snelheid in te leveren. Op klinkers geven de banden wat trillingen door. Omdat de band rond is heb je het gevoel dat je er zo een steile wand mee op kunt !! Ik heb de omtrek van de band gemeten, en dat is 160 cm. De breedte van de band kan ik moeilijk meten, omdat deze rond is. Het stuurt wat zwaarder dan met de F-lites. Het scherpe bochtenwerk gaat geweldig. Geen enkele vervorming van de band, en geen driften. En er kan nog wat meer lucht in. Nu maar eens de rolweerstandtesten afwachten. Wordt vervolgd... P.s de breedte van de 20 " versie is 50 mm en dat is 2 mm smaller dan de F-lite.

2 opmerkingen:

stradaatje zei

Heb je zelf al een verschil kunnen voelen tussen de TATTOO en TATTOO LIGHT achteraan ? Vooraan hoef ik niet persé TATTOO's hebben ....

Kees van Hattem zei

Dag Stradaatje. Je voelt dar de Street versie steviger is. De band geeft wat trillingen door, en je hoort hem zacht zoemen op glad asfalt. Ik ga zeker nog wat lucht uit de band laten. En als er straks een andere demper achter gemonteert is, zullen de resultaten weer anders zijn. Het is zeker een " jaar rond " band. Groeten Kees.