maandag 14 november 2011

14-11-2011 W.S schermpje van 1 mm Lexan om te testen

Ik ga vandaag kijken bij Wim hoe de nieuwe schokbreker ingebouwd is in zijn Quest. Ik krijg ook de beschadigde wielkast te zien van het achterwiel. Dat zal wel vakkundig gemaakt gaan worden door Jan Reus, en verstevigd met een paar ribben van carbon. Wim moet zijn Quest daarvoor wel een paar dagen missen. Hij geeft mij een schermpje mee van 1 mm dik Lexan, om te testen. Het schermpje wat ik zelf wat groter gemaakt heb is 0,75 mm dik, en wil met een harde wind gaan vervormen. plat gaan liggen. Het past prima, en het voelt veel stijver aan. Morgen met flinke vaart maar eens zien wat het effect is. Op de weg naar huis kom ik Pé tegen, en samen rijden we richting Obdam. 50 km gereden. Wordt vervolgd...

5 opmerkingen:

Quemo zei

Dat vervormen heb ik niet waargenomen met mijn (ik meen) 0,75mm dikke schermpje. Misschien omdat ik 4 bevestigingspunten gebruik in plaats van 3?

Marc zei

Ook ik heb geen vervorming waargenomen met het 0.75mm mini-vizier (3-punts bevestiging) op mijn Quest, zelfs niet toen ik met 84 km/uur de Holterberg afsjeesde...

Wel is het mini-vizier ooit een paar keer losgesprongen van de klittenband, waarschijnlijk door slechte lijm in combinatie met hoge temperaturen. Secondenlijm heeft dit probleempje afdoende verholpen. Als 1mm Lexan wordt gebruikt, dan lijkt me dat het vizier met nog meer kracht los wil springen van de klittenband.

Kees van Hattem zei

Dag Mark. Omdat ik nog al hoog in de fiets zit, heb ik het schermpje hoger gemaakt, en dat vangt natuurlijk meer wind. Groeten Kees.

Quemo zei

@Kees:
Hoe groot is de hoogte van jouw ruitje dan? Standaard is 10 cm toch?

Kees van Hattem zei

Quemo. Hoogte 12 cm, lengte 78 cm. Groeten. Kees