zondag 20 november 2011

20-11-2011 Laat de winter maar komen


De eerste testresultaten zijn binnen ! Matthijs liet weten dat de Vredestein Black Panther 60-559 MTB vouwband héél stoer staat onder zijn Quest. De band legt wat lastig om, omdat er niet veel ruimte zit, tussen de naafbout en de body. De band centreert goed, dat heb ik zelf ook al twee keer gemerkt. De band op 4 Bar is niet ideaal, beter is 3 Bar. Goede grip, loopt licht, en weegt ook maar 670 gram, en dat voor zo'n slof. De band slipt niet door bij snel optrekken. Matthijs noemt dit "doorslaan " Ik heb de band op een smalle en brede velg gelegd, met de Schwalbe sv13f Freeride als binnenband. deze past in banden van 54 tot 75 mm, met een gewicht van 185 gram. Op de smalle velg legt de slof wat lastiger om als op de brede, en dat is logisch, want de band wordt minder ingesnoerd. Je kunt de band er zonder bandenlichters af halen !! De adviesverkoopprijs is 50,95 euro. Bij de Velomobiel Garage Noord Holland is deze echte winterband 40 euro, en de Schwalbe sv13f kost 7.50 euro. Wordt vervolgd...

8 opmerkingen:

Quemo zei

Waarom deze band? Waarom niet een Furious Fred of het vergelijkbare Schwalbe-exemplaar wat ze bij VM.nl hebben liggen?

Tot dusver ben ik (even los van de magere lekbestendigheid, maar dat valt aardig op te vangen met Elite Racers Sealant) uitermate te spreken over de FF. Snelle band die enorm veel grip heeft.

Kees van Hattem zei

Dag Quemo. Ik heb de 50 mm versie van de FF onder mijn Quest. Prima band, net als de 57 mm versie en de Moiree 47 en 54 kan ook. Zo is er ook de Schwalbe Sammy Slick 54. De Black Panther band is testrijder Matthijs aangeboden om deze onder zijn Quest te testen. Hoe meer er te kiezen valt des te beter. Groeten Kees.

Jan Goddemaer zei

Pech... Mijn oude Alleweder lust enkel 20" banden. De Perfect Moiree (47-406)geeft duidelijk te kennen dat hij niet van kou en vocht houdt en heeft geen grip bij stevig doortrappen. Even een Schwalbe Marathon proberen ?

questikel zei

Dag Kees

Wat wordt er opgegeven over lek bestendigheid? En wat is het voordeel van een nog bredere slof? Ik zag ze ook in de 50 uitvoering

Hgr Peter

Wim Schermer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Kees van Hattem zei

Dag Jan. Past de Moiree 54 niet als achterband onder je FAW ? Breder loopvlak en wat minder lucht erin, wil ook nog wel eens helpen. Groeten Kees.

Wim Schermer zei

Onderstaand URL zou beter moeten werken

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Atwol1YImGY_cGkya0F5ZU5ha1B2eGpyU2hkWmRjTEE#gid=0

Wim Schermer zei

Wim Schermer zei...
De Vredestein Black Panther heeft een veel betere grip dan de Furious Fred. Ook de lekbestendigheid is veel beter. De rolweerstand van de Black Panther is wel iets hoger dan de Furious Fred maar nog steeds heel laag.
Een uitgebreid testvergelijk staat hier:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Atwol1YImGY_cGkya0F5ZU5ha1B2eGpyU2hkWmRjTEE#gid=0
Ik wil wel zo'n band achterop.
Groeten,
Wim