zaterdag 26 november 2011

26-11-2011 Primeur ! ! rondom Geax Tattoo


Eerst vanmorgen OBT en Recordpoging overleg in Alkmaar bij Rob " Quasie " Kaag. Het moet gezegd worden, de koffie is er prima, en Marian heeft zich ook bij de club aangesloten, en ze verzorgt samen met Karin de catering tijdens de 16 de Oliebollentocht op 28 december. Er hebben zich nu 74 Velomobilisten aangemeld, en we kunnen rekenen op 12 vrijwilligers. Na de vergadering fiets ik met Cees richting Petten. Het is nogal gaan waaien, en we passen onze snelheid wat aan. Ik ga bij Beukers een tweetal Geax Tattoo 20 " 50 mm Free Style BMX banden ophalen, die ze speciaal voor mij besteld hebben. Ook twee Geax Tattoo 26 " 58 mm Street zijn binnen. Als ik straks thuis ben gaan ze alle drie onder de Quest. De wat zwaardere 26 " band legt makkelijk om de velg, en er gaat 5 bar in. Ligt er meteen goed om. De voorbanden voelen stevig aan, geen zachte wangen, maar wel mooi rond. Ook deze laten zich er gemakkelijk omleggen. Ik zie dat ze tot 7 bar opgepompt kunnen worden ! Ik zet ze op 6 bar, en morgen maar een een flinke rit maken, om te ervaren hoe ze het in de praktijk er af brengen. We zullen deze twee versies zeker testen met de pendel. 55 km gereden. Wordt vervolgd....

4 opmerkingen:

stradaatje zei

Ben eens benieuwd welk rijgedrag dat gaat geven, want de gewone TATTOO weegt wel méér dan de TATTOO LIGHT (ter vgl : de 20" versie van de TATTTOO weegt volgens opgave van de fabrikant al 200 grs meer dan de 26" versie van de TATTOO LIGHT). Wordt gevolgd !!!

G. zei

De Vredestein Black Panther vanochtend er om gelegd. Zonder problemen zat de band er vlot om. Meteen een testritje gemaakt. Volgens mij rij ik nu een verzet kleiner, maar wel sneller. De band is aanmerkelijk dikker dan de Durano en rijd voor mijn gevoel ook comfortabeler.

Gr. Gerrit

Kees van Hattem zei

Dag Gerrit. Van een Durano naar een 60 mm Black Panther is een hele overgang. De bandomtrek is heel wat cetimeters groter. Je rijdt nu dus een verzet of meer groter !! Groeten Kees.

Kees van Hattem zei

Dag Stradaatje. De 26 " Geax Tattoo is zeker wat zwaarder, zoiets als de Moiree 54, maar hij kan wel eens lichter lopen, met goede grip op nat en glad wegdek. Hoe de 20 " banden zich gedragen weet ik morgen. Groeten Kees.