zondag 13 november 2011

13-11-2011 Prachtige herfstrit


Om 10.30 uur zijn Jan en Matthijs hier. Het verzamelen is daarna bij Skeef aan het Strand van Luna. Daar aan gekomen zie ik dat Elly uit Nes aan de Amstel er ook is. Zij heeft er dus al weer zo'n 50 km op zitten, om even een herfstrit mee uit te rijden. Ze vertelde dat ze lekker achter haar schermpje zat, dat heel slim op de flens van de tourkap passend gemaakt is. Willem Vierbergen, ons geluksnummer 13, is er ook. Hij trakteert ons op koffie en warme choco. Ik ga voorop en via het Geesterambacht komen we in Schoorldam, Schoorl en nemen de Schoorlsezeeweg tot aan Minkema. Even de zee zien en we vervolgen de route onderlangs de dijk, de Putte om weer in Schoorl uit te komen. Bij het klimduin wil niemand de fiets uit om even de benen te strekken. Door naar Bergen, daar waar het kan op het fietspad, anders gewoon voor de auto's uit. Ondanks de drukte kunnen we overal goed doorrijden. Jan had wel liever gezien, dat ik zoveel mogelijk op glad asfalt was blijven rijden. Hij is niet tevreden over de Vredestein Perfect Moiree 47 . Deze laten zich niet perfect centreren. Hij heeft alles al geprobeerd maar de voorbanden blijven hobbelen. Hij denk er over om de Schalbe Kojak er voor de komend maanden om te leggen. Bij de Leeghwaterbrug zeggen we Elly gedag, en de drie mannen gaan via de Slingerdijk, en de Oostdijk op huis aan. 76 km gereden Wordt vervolgd...P.s Matthijs kwam nog met het voorstel om de Kniepertjestocht op zaterdag 7 januari 2012 te laten starten en eindigen bij Skeef. We kunnen dan ook de Brede Duinen rit rijden van ongeveer 50 km. We vragen dan wel een bijdrage van 10 Euro p/p. Bijschrift laatste foto zou kunnen zijn: "inhoud samen, goed voor 140 jaar "

7 opmerkingen:

stradaatje zei

Het omleggen is idd het enige nadeel van de Perfect Moirée. Tip : de randen insmeren met Dreft (of iets gelijkaardigs), vervolgens oppompen tot minstens 8 bar en als ze dan nog niet zijn goedgeplopt, ze een nachtje laten staan. Werkt prima bij mij !

Wilfred Ketelaar zei

Wat is foto nummer 4 (bij het knipperlicht). Lijkt wel of het door de rijwind + vocht een soort van ijsklont ontstaan is.

Kees van Hattem zei

Dag Wilfred. Jan Geel heeft de gele tape over het knipperlicht vervangen door een schelpje ? om zo doende, zeker in het donker meer lichtopbrengst te hebben, en Stradaatje, Jan zal zeker je tip lezen en de banden een nacht op 8 bar laten staan. Groeten Kees.

Willem zei

Kees, en alle anderen, het was weer gezellig, mooi ritje prachtig weer.
Gr.Willem

Sebastiaan zei

Ik zat om half 11 in de fiets en was om 12 uur weer thuis na 50 km. Mooi rondje via West- en Oost-Graftdijk, Purmerend, Oosthuizen, Beets, Oudendijk en Schermerhorn. Ook de smartcap, waar Cees Roozendaal mee fietst, getest. Eens kijken of dat een vervanger wordt van de oude Giro snowboardhelm.
Groet Sebastiaan

stradaatje zei

Wie kan er wat meer informatie geven over het windschermpje dat op de 2e foto is te zien ? Van welk materiaal is die extra zwarte rand op het dekje gemaakt ? Hoe is het op het dekje bevestigd ?

Kees van Hattem zei

Dag Stradaaje. Het schermpje is gemaakt door Elly, op een flens die hoort bij de deelbare tourkap van velomobielonderdelen.nl van Wim Schermer. Deze is op de bestaande schuimkap gelijmd met bisontix. even een scher op maat maken, lipjes omzetten en klaar ben je. Groeten Kees.