zondag 3 oktober 2010

03-10-2010 Prachtig Velomobiel weekend
Het eerste Velomobiel/ligfiets weekend in Noord Holland zit er op. Ondanks de slechte weersvoorspelling hebben wij niets te klagen. 's Nachts regen, overdag zon, en zo als het hoort zo vlak bij te kust een stevige wind. Op vrijdag waren er 19 Velomobilisten, vanuit Almere, Sassenheim, Amstelveen, Amsterdam, Dokkum Fr, en het merendeel uit de naaste omgeving. Op zaterdag, net voor aanvang van de tocht melden zich, de Muis, Astra, Mango 34 en René die ook mee gingen. De fotograaf was ook mooi op tijd, voor de groepsfoto voor het Noord Hollands Dagblad. Om even na tien uur ging de stoet via de Belkmerweg, De Putten naar het begin van de Hondsbossche Zeewering, waar de groep met de wind in de rug naar de eerste stop snelt. In het bezoekerscentrum Dijk te Kijk zien we hoe men in al die jaren de gevaren van de zee heeft getrotseert. Dan is het klimmen en dalen door het mooiste duingebied van Nederland. We rijden tot vlak bij Fort Kijkduin, want hier lopen in een afgezet natuurgebied, de Grafelijkheidsduinen, Konick paarden. Daarna melden we ons op het middenterrein van het Fort Kijkduin, voor eerst koffie, weer een groepsfoto, en interviews van een heel enthousiaste verlaggever, aquarium, en daarna onder leiding van een gids, met veel praatjes, museum bezoek. Een aanrader voor eenieder die van de vaderlandse geschiedenis houdt. Daarna gaat Cees voorop, want hij kent een mooie route langs een vaarroute voor kano's. Ik blijf achteraan met Juf Katje, die weer, ondanks haar zere pootjes, in haar Strada is gestapt, want ze wil natuurlijk niets missen. Samen rijden we de vlakste weg terug naar de camping. Jan Geel krijgt een lekke band, en moet samen met Ron de achtervolging inzetten. Na een warme, gehaalde , zeer uitgebreide chineese maaltijd is er 's avonds muziek, van de groep An Foy, een vijfmans formatie met zang van Martje. Na alle drukte van de dag en de verstoorde nachtrust, de eerste nacht door de vele regen, ga ik voor middernacht te bedde en slaap heerlijk tot vanmorgen half acht. De meesten zijn al weer vroeg op, en er kan gezamenlijk ontbeten worden. Van de deelnemers zijn er twee die ooit eerder een Velomobielweekend, zo laat in het seizoen meegemaakt hebben. Voor de meesten was dit de eerste keer, en ze lieten weten dat ze er de volgende keer weer bij zijn, want dat fietsen langs de Noordzee, en door de duinen was een sensatie. Alle deelnemers, Wim, Karin, mijn Marian, Fam Nieman van camping Het Ruige Veld, de organisatie van dit Velomobiel/ligfiets bedankt, en tot volgend jaar. 113 km gereden. Wordt vervolgd... P.s. afsluitende toertocht op zaterdag 23 oktober, Herfstrit door de duinen 120 km.

9 opmerkingen:

Robbedoes zei

Hoi Kees,

waar zijn alle andere blogs te vinden??

Gr
Rob

Kees van Hattem zei

Beste Rob. scarabee1.blogspot.com , motoroka.blogspot.com, strada 48.blogspot.com. mick-eigenfietsnl.blogspot.com , 't Was leuk hé, en zoek voortaan zelf !! Groeten Kees

Boumantsje zei

Tot kop afsluitdijk (Frl.) was het een gunstige wind maar naar Leeuwarden flink tegen. Na Leeuwarden was het weer een makkie. Dank voor het prachtige weekend. Zeker voor herhaling vatbaar. Ik zal proberen de andere gasten hier uit Frl. dan ook te porren.

Robbedoes zei

Hoi Kees,

Het was idd heel gezellig.
Ik zal heel nederig de volgende keer zelf zoeken :-)
Maar waarom zelf zo veel zoeken als een ander dat kant en klaar al heeft staan? :-)

Gr
Rob

Mick zei

Hoi Kees!
Het was supergezellie en voor zeker voor herhaling vatbaar. Nog nooit zo dicht langs de zee gereden met de FAW...!
Wel zou het mooi zijn als de route ook als track vd GPS beschikbaar zou komen.
Maar ik ga daar nog over schrijven.
Erg fijn dat de catering en het praathuis zo goed verzorgd waren door jullie!
ciau, mick

Martin de Haan zei

Dag Kees,

Door verplichtingen kon ik niet deelnemen, maar heb dit weekend vaak gedacht dat ook jullie mooi weer hebben getroffen. Heb zaterdag nog meegedaan met een Whike-clinic, maar er moet toch meer gebeuren om uit de Quest te komen!

Van wie zijn die fantastisch mooie spiegels (blauw)?

Groetnis, Martin de Haan (voorheen Roadrunnerquest, nu nog naamloze Q425)

Kees van Hattem zei

Dag Martin. Die prachtige spiegel zit op Mango no 2 van Gerrit Bouma uit Dokkum. Ooit is er bij Velomobiel een gemaakt door een stagniere. Wie weet hebben ze de mal nog ergens liggen. Ik wil er ook wel twee in het geel. Groeten Kees.

Pé Koomen zei

Hoi Kees,

Diverse keren heb ik aan jullie gedacht, wat zat het weer mee en bovenal is me gebleken uit de vele reacties dat het geslaagd is geweest van A tot Z.

gr.Pé

Erwin zei

Hoi Kees,

Vriendelijk dank aan jou en de mede-organisatoren van dit treffen. Ik heb me kostelijk vermaakt en voel me door jullie in de watten gelegd. Heb een korte impressie geschreven op http://keesvanhattem.blogspot.com Dan hoeft Rob niet zo te zoeken ;-)

groetjes, en wellicht tot een volgende keer :)

Erwin