zaterdag 28 augustus 2010

28-08-2010 Wind, plensbuïen en daarna uren zon
Vandaag zou de rit richting het Groene Hart gaan, maar als Arnold Stokkel om 10.00 uur bij de Waerdse Tempel is voor een gezamenlijk ritje besluit ik om naar het noorden te gaan. Hem maakt het niet zo veel uit. Achteraf denk ik dat dat de juiste keuze was. We zijn net gestart of het begint me toch te regenen, dat we moeten stoppen, en Arnold hult zich in een soort van poncho, die met en paar drukkers vast zit op de Alligt Alleweder. Hij heeft een kleine wijziging aangebracht om het regenwater op borst hoogte niet binnen te laten komen. We rijden naar Schagen over de Omringdijk. Op de Paardenmarkt staan vandaag tientallen trekpaarden in de stromende regen. Al de verzorgers en het publiek zijn gaan schuilen voor een hevige regenbui. Wij blijven even in de fiets zitten tot de bui over is. We drinken koffie met een warme Skager appelbonk. We vervolgen de Omringdijk tot aan Kolhorn, stoppen voor een broodje met zicht op de Pishoek. Dan door naar Wieringen en in Den Oever blijkt het kermis te zijn, en een havenfeest. Al die tijd schijnt de zon, en nu met de wind schuin van achteren gaan we naar Medemblik, Enkhuizen om in Hoorn elkaar gedag te zeggen. 178 km gereden. Wordt vervolgd... P.s Morgen Strada 33 van Juf Katje bewonderen.

3 opmerkingen:

Jan Reus zei

Hoi Kees,

Die dijk moet je niet op gaan dat is helemaal niks, en het schiet niet op ook.
Het enige stukje waar je nog rijden kunt is door Wiedenes naar Schelinkhout.
Zou leuk zijn als het weer klaar is, heb ik een mooi ritje naar mijn werk.

Kees van Hattem zei

Beste Jan. Arnold moest niet voor 17.00 uur thuis zijn, dus hebben we dat stuk even verkend voor 11 sept a.s als de Omringdijk weer verreden wordt.Vanaf Enkuizen tot Oosterleek is het te doen, als het droog is tenminste. Groeten Kees

Arnold S zei

Hoi Kees,
was een leuke rit, heb veel leuke dingen gezien uit mijn eigen omgeving. Hoop nog met de Omringdijk-tocht mee te kunnen.
Nog bedankt en je hebt nog een koffie met wat lekkers tegoed.
groeten,
Arnold