vrijdag 24 april 2009

24-04-2009 Iets te vroeg gejuicht

Een tijd geen getik van de ketting gehoord, maar het irritante geluid kwam weer terug. Wat nu weer te doen? Tot dat ik op het blog van Quest rijder Roel van Dijk uit Arnhem lees dat hij hetzelfde aan de hand heeft. Hij is er voor naar Dronten geweest, na ook zelf van alles geprobeert te hebben. Na anderhalf uur zoeken heeft Allert het gevonden. Het is het TeraCycle kettingwieltje. Er wordt niet vermeld hoe het opgelost is, maar ik denk dat het oude harde wiel weer is terug geplaatst. Dat heb ik ook weer gedaan en weer vier schakels aan de ketting toegevoegd. Na een proefrit is het getik verdwenen, en Kees is opgelucht. Morgen maar weer eens een flink stuk fietsen. Roel heeft het er over dat Velomobiel met een verbeterd eigen kettingwieltje komt.

Wordt vervolgd...

5 opmerkingen:

Pé Koomen zei

Dat verhaal van Roel is juist, ik was op dat moment ook in Dronten en was getuige van de speurtocht naar het ongemak, na plaatsing van het standaard wieltje was alles weer oké.

gr.Pé

Mick zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mick zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Diquest zei

Beste Kees,

Het is precies zoals Pé Koomen zei: het probleem bij mij zat in het kettingeleidewieltje van Terracycle. Ik heb nu weer het standaard geleidewieltje dat wel veel meer geluid produceert, maar gelukkig niet meer tikt!

Met hartelijke groet,

Roel

Mick zei

Toch wel komisch om te lezen hoe jullie eerst over elkaar heen buitelen van enthousiasme over de aankoop en dan...
Doet me denken aan mijn voortgang als zelfbouwer/restaurateur. Misschien zo'n setje keramische lagers erin?