woensdag 22 april 2009

22-04-2009 Kees laat Wim mooie plekjes zien

P
Punctueel als altijd is Wim om 10.00 in Heerhugowaard. We gaan vandaag een rit in de omgeving maken. Laat Kees maar voorop rijden, want die kent elk weggetje in de regio. We rijden over de dijken van de Waard en in en om Schagen, zoals de Tolkerdijk, de Oude Dijk, en een stuk Omringdijk. In hartje Schagen drinken we koffie. Terug de Omringdijk op, en bij het Schagerwad is het etenstijd. In de luwte van de dijk is het heel aangenaam, want er staat een frisse noorden wind. We zien kieviten een kiekendief verjagen, en in de sloot beneden zwemmen tientallen vissen. Bij Kolhorn gaan we de kade op, en komen zo in Basingerhorn, Haringhuizen en Moerbeek. Ik laat Wim het oudste huis van de Waard zien, de voormalige herberg Land's Welvaren uit 1629. Het staat aan Het Verlaat. Via Veenhuizen, en de Berkmeer naar huis, waar ik Wim het beloofde gebak voorzet wat ze in Schagen niet hadden. 65 km gereden. P.s Pé waar staat dit gebouw ? Peter Huiberts gaat ook mee.

Wordt vervolgd...

5 opmerkingen:

Pé Koomen zei

Als ik het zo bekijk denk ik dat dit gebouwtje in Barsingerhorn staat bijna aan het einde van het dorp gezien vanaf Kolhorn aan de noordzijde van de weg.

gr.Pé

kees van hattem zei

Beste Pé. Goed geraden.Het is het station van Basingerhorn. Al vroeg in de vorige eeuw kon men zo naar Ewijcksluis om daar de boot naar Wieringen te nemen. In 1936 is de lijn opgeheven. Groeten Kees.

Wim Schermer zei

Omdat Kees af en toe zoekplaatjes maakt, moet ik mijn blog wel met vertraging schrijven. Anders hoef Pé maar naar mijn blog te gaan om het antwoord te vinden.
Maar ook Pé weet verschrikkelijk goed waar alles staat. Ook dit keer weer goed.
Groeten,
Wim

Sebastiaan zei

Hoi Kees,
Gefeliciteerd met je verjaardag!! 45??
Tot zaterdag!

kees van hattem zei

Beste Sebatiaan. Bedankt! Zelfs mijn eigen moeder wist niet hoe oud ik was geworden. Wat wil je ook als je 11 kinderen op de wereld gezet hebt. Mijn bouwjaar is 1951, dus reken maar uit. Tot zaterdag. Kees