zaterdag 25 december 2010

25-12-2010 Niet fietsend naar Tilburg


Als ik vanmorgen even Wim tegemoet ga rijden strand ik voor de tweede keer. Nu blijkt de Westdijk vlak bij de aansluiting met de Zuidervaart onberijdbaar. Een auto voor me, van een schapenboer, die even naar de kudde gaat kijken, zit vast in de ijs en sneeuw. Het is voor mij nu wel duidelijk, dat fietsen naar Oirschot een hachelijke onderneming gaat worden. In overleg met Wim besloten dat hij op de dag zelf per auto heen gaat. Een ieder moet dus voor eigen vervoer zorgen. Jammer maar helaas ! Als alternatief Rondje Wieringen, en een { IJs } selmeertocht onder begeleiding van W de V ? 27 km gereden ? Wordt vervolgd... P.s ik zie op de site van Velomobiel.nl dat er meer dan 10.000.000 km in door hun geleverde Velomobielen is gereden. Een feestje waard !!

3 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Hi Kees,
Ik krijg net een mailtje van Marnix Tielbeek, een Eindhovense Mango rijder. Hij schrijft:
'Beste Wim,
Zoals het er nu naar uitziet zal de weg Den Bosch Oirschot bestaan uit wat plat gereden sneeuw. Je hebt het idee dat je door over een laagje mul zand rijdt. Als je snelheid hebt is deze wel vast te houden, bij snel optrekken kan je achterwiel wat doorslippen. Tweede Kerstdag wordt het even plus 1 graad dit i.c.m. verkeer dat op bezoek gaat bij kinderen of ouders kan tot gevolg hebben dat het fietsen op maandag beter gaat als dat ik hierboven schets.Den Bosch Oirschot betaat vooral uit landwegen waar ook autoverkeer overrijdt.
Echte sneeuwduinen verwacht ik niet op deze route
Groeten Marnix'

Ik denk dat het inderdaad niet verstandig is tussen 160 en 200 km onder deze omstandigheden te gaan fietsen. We zouden de laatste 50 kilometer over behoorlijk slechte wegen en tussen auto's moeten rijden.

Groeten,
Wim

Ida - GL Heemstede zei

Jammer, hoor. Het betekent dat wij (Jupp en Ida) niet naar de Oliebollentocht kunnen komen. Misschien hebben we volgend jaar ook iets achter de auto om de twee Strada's mee te nemen?!
Heel veel plezier - en wie weet tot bij de Kniepertjestocht!

Willem zei

Verstandige beslissing, iedere dag naar Edam is op bepaalde plaatsen nog steeds niet sneeuwvrij, heb van de week nog een rondje van 82 km gereden en het is op sommige plaatsen zowat niet te doen