zondag 5 december 2010

05-12-2010 Als sneeuw voor de zon
Cees gebed is verhoord. Het heeft warm water geregend. De wegen zijn weer goed te befietsen. Als de de banden even op spanning bren merk ik dat ik het linker voorwiel, zonder dat ik enige weerstand voel 2 cm heen en weer kan bewegen. Zijn de borgmoeren losgetrild ? Bij controle is dat niet het geval. Ik denk dat de veerpoot er onder uit moet. Ik zie dat het bovenste gedeelte los in de veerpot zit. Ik heb nog een reserve veerpoot, dus ik zet het onderdeel over. Na een goed half uur ben ik ermee klaar en wil even weg voor een rondje over de dijken. De zon en wind hebben er voor gezorgd dat de sneeuw weg is, en de fietspaden er droog bij liggen. Ik merk wel bij een scherpe linkerbocht dat ik iets meer kracht moet zetten. Het beste lijkt mij om snel een ander veerpoot te bestellen, een met een grote remtrommel. De linker veerpoot is duidelijk een paar mm langer. 45 km gereden. Wordt vervlgd... P.s tussen het brandhout vond ik drie blokken die helemaal aan elkaar vast zaten. Even dacht ik dat ze vastgevroren waren, maar bij het loswrikken bleken er rupsen tussen te zitten. Wat voor rupsen ?

3 opmerkingen:

Jan Reus zei

Hallo Kees,

Is deze veerpoot niet te herstellen?
Heb het ook een keer gehad maar heb hem weer in elkaar gezet met een borgboutje, dat was bij mij het probleem geen borg.

Groet Jan.

Kees van Hattem zei

Beste Jan. Natuurlijk is deze te maken, maar uit voorzorg heb ik meerdere onderdelen van een Quest op voorraad. Scheelt een rit naar Dronten en je kan nog eens iemand eerste hulp verlenen. Tot gauw, en het je je lijste voor je Quest al klaar ? Groeten Kees.

Jan Reus zei

Ja Kees..ze weten in Dronten hoe hij er uit moet gaan zien.... heeeel veel zin in.

Groet Jan.