maandag 6 december 2010

06-12-2010 Na de sneeuw, nu ijzel en mistHet is al 12.00 uur geweest, ik ga voorzichtig op pad. Vanmorgen vroeg reed Sebastiaan al als een speer over de Smaragd, die spekglad bleek te zijn. Ik hoorde van hem dat het nemen van de bocht naar de Saffier niet zo makkelijk ging. Marian was van plan om vandaag met een autovol naar de Efteling te gaan. Al de deuren van haar Seat Alhambra bleken muurvast te zitten door de ijzel. Met de gladheid en de mist is ze verstandig , en is niet gaan rijden. Als ik eenmaal de stad uit ben word ik overvallen door dichte mist. Al de schermen kunnen er af, en de bril kan ik net aan schoonhouden. Eenmaal op De Woude zie ik een zwarte auto op de pont mijn kant op komen. Het zijn Wim en Marian, die twee kippen gaan halen in de buurt van Hoorn. Ik spreek met Wim af dat ik me woensdag om 10.15 uur weer zal melden, dan voor een gezamenlijke rit. Dus mannen/vrouwen meld u aan ! Ik duik de dichte mist weer in, en ik zie meer als ik mijn zonnebril opzet. Een maal in Heerhugowaard schijnt de zon weer volop. 38 km gereden. Wordt vervolgd...P.s Wim stuurde mij nog een foto toe, die ik hierbij toevoeg. Bedankt Wim.

2 opmerkingen:

Pé Koomen zei

Hoi Kees,

Jij had dezelfde ervaring als ik, weggaan met zon en even later in een potdichte mist terecht komen. Als het weer redelijk is a.s. woensdag kom ik misschien ook opdagen maar niets is zeker met dit weer.

gr,Pé

Sebastiaan zei

Gisteravond in het donker en de mist was het griezelig... De Schermer in over onverlichte wegen, waar je je totale oriëntatie moet hebben van een paar witte, soms hele vage, streepjes op de weg vlak voor de fiets. De verlichting van een enkel huis langs de weg helpt niet, verblindt en desoriënteert alleen maar. De bundel van de koplamp verlicht alleen een klein stukje voor de Quest, dat is de hele wereld. Om de tien meter kun je je bril schoonvegen....
En je denkt toch ondertussen elke bocht in de weg te kennen. Niet dus!
Gr. Sebastiaan