zaterdag 3 december 2016

F-lite nu te vaak lek !

Drie maal lek in vier dagen. Ik ga de F-lites
vervangen door de Schwalbe Shredda. Ook de binnenband verwisselen voor de Schwalbe sv 7. Deze is wat dikker, dus iets minder snel lek. Door het profiel van de Shredda zullen scherpe steentjes, glassplinters niet snel door de band prikken. Ik ga meteen de wielen eraf halen, remtrommels schoonmaken en remmen afstellen. Wordt vervolgd...

8 opmerkingen:

Reinier | Intellifiets zei

van de andere kant: geen band die je er zo snel afhaalt en weer oplegt als een F-lite

Quezzzt zei

Heb ik ook gemerkt....het duurt wel even voor scherpe steentjes door het rubber van de Flite heen zijn gekomen maar het gebeurd wel. Bij sommige inspecties haalde ik veel steentjes uit het rubber die al bijna door de binnenwand gekomen waren.

Bij de Shredda's zie ik in ieder geval geen sneetjes met steentjes erin. Ze "zuigen" dus in ieder geval minder troep op.Piet zei

Ai, ik heb net de Shredda's verwisseld voor F-Lites, kijken hoelang dat goed gaat...

Piet zei

Ik zou wel eens een latex binnenband willen proberen, maar is die te koop in de juiste afmeting 406/40-60?

Willem zei

F-Lites zijn dan ook DE zomerbanden onder de Quest voor de forens-fietser in de winter deed ik de Marathon+ eronder, nog nooit lek gehad.
Onder de DF kunnen ze niet maar de Conti-sportcontact doet het ook erg goed, om te racen de One en nu om de winterwielen de Durano+ iets minder snel maar wel betrouwbaar en goede grip in de (natte) bochten.

Kees van Hattem zei

Dag Piet. Latex binnenbanden 26 inch zijn te koop. De 20 inch kun je daar zelf van maken. Zie bet blog van Wim Schermer. Groeten Kees.

Mick zei

Waarschijnlijk kunnen ze niet onder de DF i.d.d. (tenzij met bredere velgen misschien?) maar ik kon toch niet laten ook een paar Shredda's te bestellen. Daar schijn je ook een lichtgewicht versie van te hebben voor de dubbele prijs...Of zal ik getild gaan worden?
https://www.athleteshop.nl/search/?q=Shredda

Piet zei

@Willem, Wat lekbestendigheid betreft is de F-Lite inderdaad een zomerband. Maar als je naar rolweerstand kijkt is de F-Lite een winterband. Er is denk ik geen enkele band die zo weinig gevoelig is voor kou en zo licht blijft rollen. Banden die wel gevoelig zijn voor kou rollen niet alleen minder goed, maar leveren ook behoorlijk in op comfort. Als je 's ochtends in weer en wind naar je werk rijdt is de F-Lite wellicht niet de aangewezen band. Zelf maak ik vooral tochten overdag en dan is een lekke band iets minder erg, maar het moet natuurlijk niet te gek worden.
@Kees, bedankt voor de tip. Ik waag mij hier zelf niet aan, maar zou graag ergens tegen meerprijs op maat gemaakte 20 inch latex binnenbanden willen kopen. Jij overweegt niet om met de F-Lites door te rijden met latex binnenbanden?