maandag 7 september 2015

Oorzaak aanlopen achter wiel gevonden !!

Al een week had ik last van het aanlopen van de achterband. Vooral bij hobbels en slecht wegdek. De veerpoot wat hoger gezet, het wiel en de band gecontroleerd, maar niets hielp. Vanmiddag na de rit maar weer eens verder zoeken. Staat het achterwiel nog wel recht ? Veerpoot soms stuk ? Als ik de achterkant op de muts indruk zie ik dat de achterbrugbevesting op de wielkast meebeweegt. De bevestigingsplaat is aan de bovenkant door de wielkast getrokken. De kans bestaat dat deze helemaal uitbreekt, en dat levert een gevaarlijke situatie op. Ik stuur zo even een mail naar Velomobiel.nl. Er zal gelamineerd moeten worden voor een nieuwe bevestiging. Wordt vervolgd...p.s De komende dagen de conditie op pijl houden met het halen van schone grond voor de kippen. De overvloedige regen heeft veel grond weggespoeld.

5 opmerkingen:

Kees van Malssen, voorzitter ligfietsvereniging NVHPV zei

Hoi Kees,
Altijd vervelend als je een akkefietje zoals dit hebt. Met achterbrugbevestiging bedoel je de scharnierende, liggende, achterbrug? En dan het scharnier op de wielkast? Een hele tijd geleden is dat bij mijn Quest (7 nummers achter die van jou) ook stuk geweest. Dat hebben ze in Dronten weer prima in orde gemaakt.
Als het gemaakt is, controleer dan even of de scharnierbevestiging aan de body/buitenkant volledig spelingvrij is. Bij mij heeft het losraken aan de wielkastkant (er zit al heeel lang beweging in voor hij helemaal is doorgescheurd) er voor gezorgd dat er te veel extra werking op de buitenkant zat en daar dus ook speling ontstond.

Zoals gezegd: alles is prima verholpen, zoals we van de mannen in Dronten gewend zijn.

Kees van Hattem zei

Dag Kees. De Quest gaat woensdag naar Dronten,en moet een nacht blijven om de reparatie uit te Laten harden. Groeten Kees

ronald van Dijk zei

Hoi Kees,

Heb je toevallig ook foto's van de schade? Ik begin een vermoeden te krijgen dat ik hetzelfde heb.

Kees van Hattem zei

Dag Ronald.Op de foto is zo op oog niets te zien, maar als het achterwiel inveert zie je de bevestigingsplaat naar achteren bewegen.De bovenkant van de laminatie is dus gescheurd. Groeten Kees.

VeloTeĵo zei

Was mijn eerste issue met Strada 39 uit 2010, na een paar maanden al. Na reparatie na een paar weken weer stuk. Toen heeft Velomobiel.nl er een kilo RVS in gelamineerd. Nieuwere fietsen zijn ter plaatse verstevigd.