dinsdag 28 april 2009

28-04-2009 Mango 89 gaat in de verkoop

Vanmiddag komt Sebastiaan even langs. Hij is met de pas overgespoten rode Mango 89. Hij ziet er weer schitterend uit. De fiets heeft 14.000 km op de teller. Nu gaat zijn witte Quest 139 naar de spuiter. Na een kop thee en even bijpraten gaat hij in de wel erg rode Mango, waarvan de reflectie volledig ontbreekt, op huis aan.

maandag 27 april 2009

27-04-2009 Leeuwtje ontdekt de ligfiets

Om 11.30 uur is het opgehouden met regenen, en ga ik met een doos eieren naar De Woude. Wim is druk bezig met vriend Jan om de t.v, die nog maar één kanaal doorgaf te repareren. Het was de connector die plat gedrukt was door het op en neer mechaniek van de t.v. Nog even gesproken over de Poldertocht en leuk te horen dat Wim met Yvonne op Quest jacht gaat.
Als ik mijn jack wil aantrekken zie ik dat het regent, even later schijnt de zon, en ga ik op huis aan. Onderweg krijg ik nog een beste bui op mijn dak. Het zou droog blijven volgens de buienrader, maar zo zie je maar weer, die zit er ook wel eens naast.
Thuis aangekomen zie ik dat een van onze katten heerlijk ligt te slapen op de stoel van Yvonne's Baron. Marian weet te vertellen dat Jan Geel serieus op een Quest uit is. 38 km gereden.

Wordt vervolgd...

zaterdag 25 april 2009

25-4-2009 Prachtige tocht...

Best wel spannend! De tweede door mij georganiseerde tocht voor tourfietsers. Je voelt toch een zekere verantwoordelijkheid: hoeveel fietsers gaan er mee... zal alles wel goed verlopen... rijd ik niet verkeerd? Ja dus. Eén keer na Zunderdorp, zie foto op de blog van Wim. Lange tijd waren er een zestal aanmeldingen, maar op de dag voor vertrek is het een elftal geworden. We fietsen met verschillende soorten liggers: open en gesloten. Om 08.15 komt Yvonne aanrijden om haar Baron om te ruilen voor mijn Mango. Samen gaan we richting Waerdse tempel, waar Marian en Anneke al de eerste rijders vorzien van koffie en thee. Als laatste meldt zich Wim. We rijden naar Purmerend, Oosthuizen, en de eerste pauze is in Etersheim, waar koffie en appelgebak genutigd wordt. Sebastiaan trakteert. De stemming zit er al aardig in, mede door een leuke opmerking van Pé.

Tweede etappe gaat via Warder, Edam en Volendam waar ik al toeterend de toeristen aan de kant maan om een vrije doorgang te verkrijgen. Een ijspauze wordt ingelast door Wim, want we passeren zijn vaste ijsstek. De Wimmies, Grietjes en Keessies vliegen over de toonbank. In Monnickendam blijkt op zaterdag markt te zijn en moet ik een alternatieve route rijden. Volgende keer gaan we via de haven als dat kan. De volgende stop voor de lunch is op Marken. De route liep via de haven maar de smalle doorgang is versperd door een bestelbus. Velomobielen kunnen er niet langs. Keren dus en via de kerk naar onze halteplaats. Marian komt ook aanrijden en moppert dat zij hier helemaal niet mag komen, laat staan parkeren. Toch maar blijven staan voor het algemeen belang. Het is daar wel wat winderig.

Als we weer vertekken om over het fietspad op de dijk richting Durgerdam te rijden hebben we de wind pal tegen, maar iedereen kan goed blijven volgen. Ik rijd zelf voorop. Vlak voor de afslag naar Ransdorp ligt er bovenop de dijk een -naar later blijkt- slang te zonnen. Op het allerlaatste moment zie ik hem bewegen en raak ik met mijn voorwiel het puntje van zijn staart.

Pé zag hem gelukig ook, want je zou nog aan jezelf gaan twijfelen. Het dier was zeker een meter lang. Na Ransdorp, Zunderdorp, Broek in Waterland en Overleek gaan we met de pont bij Ilpendam het kanaal over. Marian kan met de camper lang niet overal achter ons rijden, en zorgt dat ze via de snelweg bij de volgende stop present is.

De grote ronde om het Twiske rijden we niet, we nemen de afsteek die ons in Oostzaan brengt.
Voor de volgende stop hebben we afgesproken aan de Stationsweg aldaar. De 'Bell' helm gaat weer op als teken van vertrek, waarna ieder in- en op de fiets springt.
Op naar de Zaanse Schans waar we op de parkeerplaats belanden omdat men het fietspad heeft opgebroken. Even heroriënteren, en dan nemen we de nieuwe asfaltweg. ook hier zijn weer veel toeristen en Wim vindt het tijd voor een groepsfoto. Hij 'jaagt' de toeristen van de dijk want er mag er niet één op de foto staan, maar in 'geval van' kan een verdwaalde toerist op de foto natuurlijk gemakkelijk verwijderd worden. Via de Enge Wormer en Wijde Wormer gaan we richting Neck, en als laatste obstakel nemen we de hoge fietsbrug waar we naast de fiets moeten.

Mark maakt melding van het feit dat we op dezelfde weg zitten als heen. Via Spijkerboor, waar Marian voor de brug op ons staat te wachten, rijden we in colonne naar Driehuizen, voor een korte stop bij de familie Talsma voor sapje. Sebastiaan zwaait ons uit, hij blijft thuis. Wim gaat de andere kant op, richting De Woude. Na deze pauze moet de groep nog zo'n 15 km. rijden. Het weer is omgeslagen, de zon is weg en de wind is gedraaid. Het laatste stuk valt voor sommigen wat zwaar. Snelheid wordt aangepast. Om ongeveer 18.00 zijn we weer bij het vertrekpunt waar nog een laatste kop koffie, thee, soep, brood en koek wordt geserveerd. Aan een geslaagde tocht is een einde gekomen. Bijzonder detail: geen lekke banden en slechts één afgelopen ketting!
Ieder gaat van daar uit naar huis. Sommigen moeten/mogen nog een flink aantal kilometers, zoals Yvonne, die de Mango nog even meeneemt, Peter en niet te vergeten ons aller Pé.
We hebben 165 km. gereden. Als we volgend jaar de tocht weer rijden komt er nog eens 10 km bij, omdat we dan het Twiske helemaal ronden.

Sebastiaan, Wim en Pé: dank namens allen voor de sponsoring in de vorm van koffie, gebak, ijs en overvaart. Anneke, Rien en Marian bedankt voor de algehele ondersteuning en verzorging.
En alle deelnemers bedankt voor het helpen slagen van deze dag.

Wordt vervolgd...

vrijdag 24 april 2009

24-04-2009 Iets te vroeg gejuicht

Een tijd geen getik van de ketting gehoord, maar het irritante geluid kwam weer terug. Wat nu weer te doen? Tot dat ik op het blog van Quest rijder Roel van Dijk uit Arnhem lees dat hij hetzelfde aan de hand heeft. Hij is er voor naar Dronten geweest, na ook zelf van alles geprobeert te hebben. Na anderhalf uur zoeken heeft Allert het gevonden. Het is het TeraCycle kettingwieltje. Er wordt niet vermeld hoe het opgelost is, maar ik denk dat het oude harde wiel weer is terug geplaatst. Dat heb ik ook weer gedaan en weer vier schakels aan de ketting toegevoegd. Na een proefrit is het getik verdwenen, en Kees is opgelucht. Morgen maar weer eens een flink stuk fietsen. Roel heeft het er over dat Velomobiel met een verbeterd eigen kettingwieltje komt.

Wordt vervolgd...

woensdag 22 april 2009

22-04-2009 Kees laat Wim mooie plekjes zien

P
Punctueel als altijd is Wim om 10.00 in Heerhugowaard. We gaan vandaag een rit in de omgeving maken. Laat Kees maar voorop rijden, want die kent elk weggetje in de regio. We rijden over de dijken van de Waard en in en om Schagen, zoals de Tolkerdijk, de Oude Dijk, en een stuk Omringdijk. In hartje Schagen drinken we koffie. Terug de Omringdijk op, en bij het Schagerwad is het etenstijd. In de luwte van de dijk is het heel aangenaam, want er staat een frisse noorden wind. We zien kieviten een kiekendief verjagen, en in de sloot beneden zwemmen tientallen vissen. Bij Kolhorn gaan we de kade op, en komen zo in Basingerhorn, Haringhuizen en Moerbeek. Ik laat Wim het oudste huis van de Waard zien, de voormalige herberg Land's Welvaren uit 1629. Het staat aan Het Verlaat. Via Veenhuizen, en de Berkmeer naar huis, waar ik Wim het beloofde gebak voorzet wat ze in Schagen niet hadden. 65 km gereden. P.s Pé waar staat dit gebouw ? Peter Huiberts gaat ook mee.

Wordt vervolgd...

dinsdag 21 april 2009

21-04-2009 De muis in de Mango

Om 14.00 uur komt Yvonne met fietskar en hond het pad op rijden. Ze komt oefenen met de Mango. Het liefst stapt ze meteen in een Quest, maar de hond moet dan wel mee kunnen. Ze is geïnteresseerd in Quest 130 van Meijndert Valenteijn. Huidige bod staat op 4750 euro. Ze wil eerst de fiets zien en wat meer technische informatie, voordat ze mee gaat bieden. Nu maar eerst de Mango pasklaar maken. Trapstel moet twee centimeter naar voren, en een extra matje op de stoel. Hoogste tijd om te gaan rijden. We rijden 15 km in het Park van Luna, klimmen en dalen, en gaan hard door de bocht. De keuze is snel gemaakt. Zaterdag gaat Yvonne van der Stok met de Mango de Poldertocht rijden. Als we weer thuis zijn kijken we of de hond in de Quest past. De stoel kan nog 5 cm naar voren, en met een kleine aanpassing achter de stoel kan de hond er zelfs liggen.

Wordt vervolgd...

21-04-2009 Info Poldertocht 25 april

Start bij de Waerdse Tempel (Stad van de Zon) aan het begin van de Middenweg, bij het tuincentrum in Heerhugowaard. Vanaf 8.30 uur is er thee/koffie. Om 09.00 uur gaan we rijden. Eerste pauze is bij de Breek in Etersheim na 40 km. Consumptie aldaar voor eigen rekening. De tweede pauze is op Marken na 74 km. Lunchtijd. Bij Ilpendam gaan we met de pont over, zelf betalen. Derde pauze is aan de Stationstraat in Oostzaan na 120 km. Vierde korte stop is bij de familie Talsma in Driehuizen.
Onderweg wordt door Marian en Anneke (vanuit de camper) voor de inwendige mens gezorgd: koffie, thee, soepje, nootjes, broodje e.d. tegen een vrijwillige bijdrage.

maandag 20 april 2009

20-04-2009 Samen fietsen

Als ik Marian vraag of ze mee gaat fietsen antwoordt zij tot mijn grote verbazing spontaan met 'Ja.' Dat 'ja' moet direct in daden omgezet worden, anders komt er weer van alles tussen, zoals een auto die ontdaan moet worden van zijn winterbanden. We gaan richting De Woude.
Ondanks enige onenigheid onderweg ('Hoe moet ik die weg nou kennen, ik kom hier nooit!') komen we bij de familie Schermer aan. Nadat Wim klaar is met het maaien van het gras doen we een bakkie. Wim nodigt ons uit een keer mee te gaan varen, en laat Marian enthousiast zijn sloep zien. Dan rijden we weer naar huis. We hebben 35 km. gereden, en Marian was net op tijd terug voor de afspraak bij de garage.

Wordt vervolgd...

zondag 19 april 2009

19-04-2009 Pluk de dag

Om 8.00 uur zit ik al in mijn Quest. De rit gaat eerst naar Oostwoud, om onderdelen van een draailier af te leveren bij Jan Geel. Daarna vervolg ik de Omringdijk bij Wervershoof. Er staat nog steeds een straf fris windje, en de schuimkap blijft er op tot aan Enkhuizen. Het is nog stil op straat, enkel wat wandelaars en fietsers. Ik ben benieuwd hoever ze zijn met de werkzaamheden aan de dijkkverhoging. Bij Oosterleek is de weg een kilometer lang erg slecht. Ook bij de vluchthaven van Wijdenes is het wegdek slecht, al zijn er ook al nieuwe stroken asfalt neergelegd. Bij de molen van Schellinghout is het nog steeds een grote bouwput, en moet je als fietser over rijplaten. Het was een mooie zondagse rit. 104 km gereden.

Wordt vervolgd...

zaterdag 18 april 2009

18-04-2009 Zit meteen een stuk lekkerder

Gisteren zag ik dat je de stoel in mijn type Quest aan de voorkant in drie standen kan zetten. Ik zet de stoel vast in de laagste stand, en het zit meteen een stuk beter. Mijn bovenlichaam blijft op dezelfde hoogte onder de rand, maar ik voel veel minder druk bij een volle blaas. Vandaag fiets ik naar Medemblik via de Koggenrandweg, weer een stuk van de Omringdijk. Ik ga even bij Jan Geel langs in Oostwoud. Ik krijg er koffie met vers gebakken appeltaart, naar het recept van Jan, die van huis uit banketbakker is. Morgen wordt zijn echtgenote 65 jaar, en ik ben de voorproever. We hebben het nog even over 'de Tocht' en 'de muis' die gebeld heeft dat ze zaterdag a.s. ook mee gaat met de Poldertocht. Jan is bezig om twee draailieren van Marian weer speelklaar te maken, en mist twee stemsleutels. Die ga ik morgen maar even langs brengen, en dan meteen de Omringdijk verder vervolgen vanaf Wervershoof. Na de koffie ga ik even langs Twisk om de nieuwbouw bij de familie Leeghwater te bewonderen. Stukje vakwerk! Matthijs heeft straks ook vloerverwarming in de garage. Nieuw servicepunt voor Velomobielen? Ik vervolg mijn rit langs de A7, A.C. de Graafweg, Opmeer naar Heerhugowaard. 83km gereden.

Wordt vervolgd...

donderdag 16 april 2009

16-04-2009 Gedeelte West Friese Omringdijk

Om 11.30 uur is het tijd voor een rondje West Friesland. Ik ga via de oude Omringdijk, en kom zo in Schagen, waar ik in de garage de VW Stijlbus van zoon Maarten ga bekijken. De laatste werkzaamheden worden uigevoerd, zoals het monteren van handgedraaide houten knoppen voor de ruitenwissers en ventilatie. Ik ga daarna terug om bij Valkkoog de Oude Dijk op te rijden. Bij Langereis sla ik af en ga via Veenhuizen naar huis. 71 km gereden.

Wordt vervolgd...

woensdag 15 april 2009

15-04-2009 Het was de kettingbuis

Van alles gedaan om van het getik onder de stoel van de ketting af te komen. Rubbers aangebracht, ketting ingekort, maar niets hielp. Het getik bleef aanhouden. Tot dat ik vanmiddag een nieuwe poging onderneem om de oorzaak te vinden. Ik heb het TeraCycle kettingwiel verwijderd en ik zie dat een tie-wrap dat de kettingbuis vasthoudt ingesneden is en door het draaiende wiel steeds opgeschoven wordt, en onder tegen de stoel tikt. Alles vervangen, goed ingevet met kogellagersmeer en ik kan morgen weer op route. Vanmiddag komt Chris de Verhees Alleweder terugbrengen. Hij heeft er het Rondje Texel mee gereden en nog eens een 200 km. van en naar zijn werk afgelopen twee weken. Chris is tot het inzicht te gekomen, dat hij bij de eerste de beste tocht in een Mango wil stappen. Goed idee! Ik ga een rondje fietsen en maak in het Park van Luna een paar foto's van de Quest op een skatebaan in aanbouw. 20 km gereden.

Deelnemers Poldertocht 25 april: Kees van Hattem, Pé Koomen, Wim Schermer, Sebastiaan Talsma, Mark Wolterman, Yvonne van Texel, Jules en Elly Boetekees. Peter Huiberts,

Wordt vervolgd...

dinsdag 14 april 2009

14-04-2009 Ketting ingekort

Vanmorgen ga ik als eerste even bij Vitorio een kettingpons halen,en een schakel 9 speed om de ketting weer aan elkaar te maken. Ik zet de achterkant van de Quest omhoog, laat de ketting met behulp van een stok met lus om de pedaal draaien en luister. Geen getik van de ketting meer op de achterbrug. Als ik echter instap en kracht zet is het getik er weer. Ik los dat vanmiddag wel op, ga nu eerst even naar Wim om te laten zien hoe een kettingpons werkt. Hij heeft er net ook twee aangeschaft, een voor thuis,de ander voor in de Quest, want je weet maar nooit! Ik heb op de achterbrug een stuk rubber vastgeklit om van het getik af te zijn. 38 km gereden. Wordt vervolgd...

maandag 13 april 2009

13-04-2009 Ursem-De Woude-Heerhugowaard

Om 10.00 uur ga ik naar de camping de Ursummerplas. Marian is een half uur eerder vertrokken, lopend wel te verstaan. Op de Rustenburgerweg haal ik haar in, en maak even een praatje. Na een kop koffie bij dochter Suzan, en een rondritje met Vinny in mijn Quest ga ik via de Mijzerpolder naar De Woude. Bij Wim wil ik de ketting van de Quest wat inkorten, want bij elke aanzet is een getik te horen. Wim wil er getuige van zijn, maar ik heb de kettingpons thuis laten liggen. Wim zoekt in alle laden en vind een setje waar ook een kettingpons bij zit, maar er ontbreekt een onderdeel. Als ik thuis kom ga ik meteen aan de klus beginnen. Het uitdraaien van het busje lukt prima, maar het terugpersen gaat moeizaam. De kettingpons is er één voor grotere schakels. Morgen even een nieuwe halen. 50 km gereden.

Wordt vervolgd...

zondag 12 april 2009

12-04-2009 Vrolijk Paasritje

Om 9.30 uur ga ik naar De Woude. Wim gaat vanochtend mee om de laatste 66 km van de Polders-tocht 175 km te verkennen. We rijden naar de pont bij Ilpendam om daar door het Ilperveld naar Het Twiske te rijden. We zien enkele paarden, fietsers, skeelers en wandelaars met loslopende honden, verder is het heerlijk rustig. Bij een parkeerplaats is er een opstakel, maar over twee weken zal de fietsoversteekplaats wel klaar zijn. Het is gezellig druk op de Zaanse Schans, en we gaan op de foto en worden gefilmt, door toeristen uit de hele wereld. Ik moet blijven bellen en toeteren om er veilig langs te komen. Als ik door Driehuizen kom zie ik Sebastiaan met zoon en dochter het laatste paasei zoeken. Even bijpraten en hij stelt voor om op 25 april a.s. ook hier even te pauzeren voor een versnapering. We zullen zien! Ik heb de rit al flink in moeten korten. 105 km gereden.

Wordt vervolgd...

vrijdag 10 april 2009

10-04-2009 Petje af voor Chris

Om 7.30 uur is het al meteen gezellig aan de koffietafel, en de tocht moet nog beginnen. Mark, Chris, Wim, Sebastiaan en Eduard, deze laatste is al helemaal uit Wateringen komen fietsen. Na de koffie gaat het richting Twisk, met Mark voorop, die de meest touristische route neemt maar niet de snelste. Volgende keer ga ik voorop rijden. Matthijs belt om 8.45 uur met de vraag waar we ergens uithangen. Ik meld dat we bij het viaduct zijn, 4 km bij Twisk vandaan. Het is volle bak bij de familie Leeghwater, de slingers hangen er, want er is er een jarig vandaag. Na de koffie snellen we met windje 4 Bft in de rug naar Den Helder, waar we nog net op tijd zijn voor de boot. Om 11.08 uur vaart de boot de haven uit, met 13 Velomobielen en een Condor ligfiets aan boord. Yvonne uit Burgerbrug is ook van de partij en ze weet de Questen, Mango"s, Verhees Alleweder en de Baanbreker bij te houden. Meestal heeft ze een kar achter de fiets hangen , met daarin een 14 kilo zware Border Collie. Het trapt nu een stuk lichter! Matthijs is het eerste uur niet bij haar weg te slaan. Het is stil op het eiland, waar wij fietsen. het meeste geluid maken de vogels en de honderden lammetjes op de dijken. De voorrijders verlies ik even uit het oog, en ik stuur de hele groep een dijk op waar het hek deze keer op slot zit. Omkeren dus en de juiste weg vervolgen. In het restaurant tracteert de Twisker Ligfietsclub op twee maal koffie met gebak, en onze fietse hebben veel bekijks, en ook Yvonne kijk haar ogen uit bij al dat moois. Het tweede deel gaat door de duinen en de bossen bij de Hoorn. We hoeven niet lang te wachten op de boot, en terwijl we een ijsje eten maakt Yvonne een proefrit in mijn Quest, en ze is verkocht. Na de overtocht splist de groep zich op in drieën. Ik ga met Chris, Mark en Yvonne langs het Noord Hollands kanaal richting Alkmaar. Bij Burgervlotbrug zeggen we dit aangename gezelschap gedag. Chris moet daarna nog een keer de benen strekken, en bij Schoordam ga ik de brug over, en ik ben om 18.15 uur weer thuis, na een prachtige dag fietsen. Chapeau ! voor Chris, die vandaag zeker 180 km gefiets heeft in de Alleweder. 165 km gereden. Ik hoorde nog de volgende opmerking over Yvonne van ene S "Haar figuur past mooi bij de stroomlijn van de Quest"
Wordt vervolgd...

donderdag 9 april 2009

09-04-2009 Dozijn deelnemers Rondje Texel

De Twisker Ligfietsclub mag niet klagen met zoveel deelnemers aan het Rondje Texel. Het is meer dan een verdubbeling. We hebben over het weer ook niets te klagen. Morgenvroeg om 7.30 uur heb ik voor zes man de koffie klaar staan. Om 8.00 uur of iets eerder is het vertrek naar Twisk waar het echte vertrek punt is. Vanmiddag nog een rondje Heerhugowaard gereden van 28 km . Wordt vervolgd ...

dinsdag 7 april 2009

07-04-2009 De Polders-tocht verkenning

Om 10.30 uur is het de hoogste tijd om te gaan fietsen. Vandaag wil ik de route gaan verkennen van de Polders-tocht, die zaterdag 25 april georganiseert verreden gaat worden. De afstand is ongeveer 160 km, en zal met en gemiddelde van 25 km per uur verreden worden. Er zijn drie pauzes, de eerste in Etersheim na 40 km, de tweede op Marken na 74 km, en de laatste na 120 km bij Het Twiske. Marian gaat mee met de Hymer en zorgt voor de inwendige mens. Ik ga eerst even bij Wim langs, om de sloep te bekijken. het is een pracht! Dan naar Purmerend, en ik volg de route. Bij de dijkopgang net buiten Monnickendam is de weg opgebroken, en moet de Quest onder de afzetting door geduwd worden. Op Marken zijn nu het hele jaar door toeristen. Om 16.30 uur ben ik bij de pont van Ilpendam, en omdat ik vanavond bij dochter Suzan eet is dit het einde van de route. De volgende week verken ik het laatste stuk. Langs het kanaal weet ik 40 km per uur aan te houden, en om 17.40 uur kan ik zo aan tafel schuiven. 154 km gereden.

Wordt vervolgd...

maandag 6 april 2009

06-04-2009 De ooievaars zijn gevlogen

Een goede maand geleden, zag onze overbuurvrouw een ooievaar bij ons op de schoorsteen zitten. Ze geloofde haar eigen ogen niet, en riep haar zoon om ook te kijken. Even daarna is de vogel gevlogen. Nu bleek er zich een paartje rond Heerhugowaard op te houden, en is er in allerijl bij de kinderboerderij in het Fabriciuspark een paal met wiel opgericht. Ik fiets er vanmiddag heen, maar geen ooievaars te bekennen. Ik maak een ronde Berkmeerpolder en Lage Hoek om te kijken of zich daar ophouden. Ik weet verder in het noorden nog twee plekken, waar ze al jaren ooievaars willen laten nestelen. Ik ga daar deze week maar eens even naartoe fietsen. 25 km gereden.
Wordt vervolgd...

zondag 5 april 2009

05-04-2009 Dichte mist om 8.00 uur

Ik ga vroeg op pad, omdat ik vanmiddag de ontkoping wil zien van de wielerkassieker de Ronde van Vlaanderen. Ga ik richting kust of naar het Markermeer. Ik ga naar Waterland. Het blijft mistig tot Spijkerboor. Daar proberen drie wielrenners aan te klampen, maar Kees vind dit niet goed en versnelt even naar 50 km, en ik zie ze niet meer terug. In Purmerend zie ik ganzen met vier pullen op straat flappen. Via de Oostdijk naar Oosthuizen, richting Edam en via de Zeevangse polder naar Warder en Etersheim. Bij Anna van de Breek drink ik koffie. Op zaterdag 25 april a.s. hebben we hier tijdens de Polderstocht een stop. Ik ga verder naar Hoorn, de Goorn, Avenhorn en even op bezoek bij dochter Suzan op Ursummerplaza. De zon begint door te komen, de mist verdwijnt en het wordt een mooie ZONdag. 85 km gereden.

Wordt vervolgd...

zaterdag 4 april 2009

Jan Geel en zelfbouw Alleweder

Op vrijdag 13 maart j.l. is Jan over een dikke tak gereden. Door de klap is een stuurstang verbogen, en spoorde de fiets niet goed meer. Ook de stoel is naar beneden geklapt, en de ketting is gaan inslijpen. Jan was als aspirant lid van de Bende van Wim mee op weg naar Dronten als escorte. Er moest een Quest opgehaald worden van Sebastiaan Talsma. Halverwege de dijk kon Jan de snelheid er niet meer inhouden, geen wonder! Jan is omgekeerd en moest na de afdaling zelfs uit de fiets, om het laatste stuk te lopen. Is nog wel thuisgekomen en is meteen gaan sleutelen. De Alleweder is nu weer in orde, en hij heeft er al weer heel wat kilometers mee gereden. Niks mis met zijn conditie dus!

04-04-2009 Winderig ritje

Om 11.00 uur ga ik fietsen. Op de Middenweg koop ik drie bossen rozen, voor de drie gezinnen die hun tweede huis met Pasen gaan bewonen. Er moet nog wel van alles rondom gebeuren, maar dan kan er straks ook mooi buiten gezeten worden, en kunnen de spullen in de schuur gezet. Ik neem het Rustenburgerdijkje en zo naar de Ursemmerplas. Bij dochter Suzan is net een tuinhuis op zijn plaats gezet, kunstof vlonders er onder zorgen er voor dat het schuurtje nog jaren meekan. Na een kop koffie en de zoveelste knuffel met kleinkind Vinny ga ik naar Avenhorn en via de Beetskogerkade naar Scharwoude en Etersheim.Na een mok koffie bij de molen ga ik naar Warder, Oosthuizen en via het Beetsdijkje door Beets.Er staat flink wat wind en ik doe de schuimkap erop. Wat een verschil met gisteren. 56 km gereden. Morgen die Ronde van Noord-Holland maar eens gaan rijden!
Wordt vervolgd...

vrijdag 3 april 2009

03-04-2009 Duin en strandwal route met Wim

Het is 13.00 uur, hoogste tijd voor een rit. Ik moet even wat naar De Woude brengen, en daar aangekomen vraagt Wim of ik even mee ga naar Castricum, om een brief op te halen. Om 15.00 uur moeten we er zijn. Als we net ingestapt zijn komt Pé met Tine aanfietsen. Wim wil ze graag het hele eiland en stolp laten zien, maar hij moet echt verder. Volgende keer dus. In Castricum komt Wim allerlei bekenden tegen, en dat zal de hele middag zo blijven. In de duinen worden we aan gesproken door een stel dat ons gisteren bij de Hondbosche Zeewering gezien had. We rijden de ANWB Duin en Strandwal route. We komen vanzelf uit bij de pont van Akersloot. Wim weet te vertellen dat de pont over een jaar vervangen wordt door een grotere. De thermometer loopt op tot 21 graden, al voelen we in de duinen een licht koel briesje van zee. En mooie onverwachte rit, en met een duinkaart voor de rest van 2009, zullen we nog vaker de duinen doorkruisen. 70 km. gereden.

Wordt vervolgd...

donderdag 2 april 2009

02-04-2009 Rit door de duinen met aangenaam oponthoud

Vanmorgen ben ik op tijd de deur uit, en om 10.30 sta ik voor de pont van Akersloot. Het is prima weer, zon en een flinke bries uit het noordoosten. Bij de pont staat Wim, en van daaruit gaan we een rondje Noord-Holland doen. We rijden naar Castricum aan Zee, om daar aan het eind rechtsaf de duinen in te gaan. Er moet wel € 1,60 betaald worden om de duinen te mogen betreden... maar geen automaat te zien. Betalen doen we dus maar bij de ingang van 't Woud, net buiten Egmond a/d Hoef. Pé had nog wel het vermoeden dat hij ons ergens onderweg wel tegen zou komen. Niet gezien dus. Op onze tocht hadden we aangenaam oponthoud: Konikpaarden, vrouwen, de Kerf, terrasjes. We ontmoeten een moeder met dochter die in de Quest en een beetje in ons geïnteresseerd waren. Wim, die 'erg toegankelijk' is, volgens anderen 'honing aan zijn kont heeft', laat de vrouwen zelfs onze leeftijd raden. 'De een is ouder dan de ander', en dat klopt want zelf ben ik bijna 58 en Wim is 61. Zijn we net weer in de Quest gestapt, moeten we er alweer uit om Konikpaarden te fotograferen... ze staan vlakbij op een duintop en Wim roept de dieren om ze beter op de foto te krijgen. Met 40 km. per uur de afdaling in en al snel zijn we in Bergen aan Zee. We volgen de ANWB Duin- en Brede Duinenroute totaan de Hontbos.
Daar is koffie als de vlag uithangt, maar de tent is nog dicht, en de vlag binnen. Dan gaan we langs de zee naar Petten. We nemen het schelpenpad achter de reactor en dit vraagt enige stuurmanskunsst en stevig doortrappen. In St. Maartenszee trakteert Wim op koffie met gebak en de tijd wordt vol gepraat over Velomobielen en hun banden. We rijden door tot de afslag naar St. Maartensbrug waar we verder het kanaal volgen richting Schoorldam. Na Schoorldam gaan we richting Geestmerambacht en via de Langedijk even langs Matthijs, maar die was net weg. We troffen er wel Chris aan. Even bijpraten over het fietsen in de Alleweder, en dan gaat het gesprek ineens over jazz avonden op De Woude, zo'n 25 jaar geleden. Als je de verhalen hoort, is er wel een boek over te schrijven! Bij thuiskomst is er thee en wat later komt Sebastiaan ook aan. Wim en Sebastiaan rijden samen een eind op naar huis. 110 km. gereden.

Wordt vervolgd...